Roparunteams uit Bergen op Zoom e.o. maken zich op voor Roparun in Limburg

Foto:

Op zaterdag 2 en zondag 3 oktober vindt de dertigste editie van de Roparun plaats met start en finish op het Pinkpopterrein in Landgraaf. De 175 deelnemende teams leggen vanaf dat punt in estafettevorm een afstand af van zo’n driehonderd kilometer door Limburg en het oostelijk deel van Noord-Brabant. Daarmee halen de teams geld op dat via Stichting Roparun wordt ingezet voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker. Dat meldt stichting Roparun.

Onder normale omstandigheden vindt de Roparun plaats in het pinksterweekend, met startplaatsen in Parijs en Bremen en is de finish in Rotterdam. Door de huidige omstandigheden kent deze editie van de Roparun eenmalig een aangepaste vorm.

Roparunteams uit de regio zijn onder meer:

Deze aangepaste editie bestaat uit twee dagen en heeft een afstand van zo’n driehonderd kilometer in twee richtingen. De teams leggen hierbij een route af langs steden als Maastricht, Roermond en Sittard. Het steunpunt is deze editie naast het Covebo Stadion ‘De Koel’ van VVV-Venlo. De teams zullen hier de route herstarten met een rondje door het stadion. Stevensweert is een van de plaatsen waar speciale doorkomstactiviteiten worden georganiseerd om de teams te steunen. Het startschot van de Roparun klinkt op zaterdag 2 oktober rond 10.00 uur. Naar verwachting zal het laatste team een dag later rond 17.00 uur finishen. Aansluitend is er, in tegenstelling tot het slotfeest wat de teams gewend zijn, een aangepast slotmoment. Tijdens dit moment zal er aandacht zijn voor het opgehaalde eindbedrag van deze editie.

Goede doel

De Roparun is een evenement waarbij teams geld ophalen voor projecten die het leven van mensen met kanker veraangenamen. In 2019 bracht de estafetteloop een recordopbrengst van maar liefst 5,6 miljoen euro op. Door de uitbraak van het coronavirus vond er in 2020 geen Roparun plaats. Desondanks wisten de teams zelfs die editie ruim 2 miljoen euro op te halen.
De teams zetten zich, met de acties die ze organiseren, het gehele jaar in voor het goede doel. De acties variëren van collecteren tot het wassen van auto’s en van het verkopen van een zelf bedachte Roparunpuzzel tot het rondbrengen van kerstkaarten. Al het geld wat deze teams ophalen komt ten goede van de ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

Roparun

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Bremen naar Rotterdam die jaarlijks plaatsvindt in het pinksterweekend. De eerste editie vond plaats in 1992 en is sindsdien uitgegroeid tot een evenement met ruim 8000 deelnemers. In 2021 staat de dertigste editie gepland van de Roparun in een -in verband met coronamaatregelen- aangepast, maar feestelijk jasje. Met deze sportieve teamprestatie halen deelnemers geld op voor ondersteunende zorg voor mensen met kanker.

Reacties