Thuiszorg en Dagbesteding op maat voor eenzame ouderen, mensen met Alzheimer (dementie) en mensen met een niet aangeboren hersenletsel

Foto: ActivityPlus

Welkom bij ActivityPlus. Plezier hebben, gelukkig voelen, genieten van sociale contacten en in conditie blijven. “Dat is kwaliteit van het leven”. Dat wil toch iedereen? Zeker in deze stressvolle maatschappij!

Voor mensen met een beperking wordt het vinden van thuiszorg en dagbesteding op maat steeds moeilijker. ActivityPlus staat open voor de wensen van de cliënt. Wij hechten veel waarde aan individuele zorg en begeleiding. De dagbesteding is kleinschalig, onze groepen zijn niet groter dan zes personen, zo proberen we gezelligheid en een huiselijke sfeer te waarborgen.

De groepsactiviteiten worden aangeboden van 10.00 tot 16.00 uur. Er is altijd professionele begeleiding, die zelf meedoet aan de activiteiten en de cliënten stimuleert en activeert, voor zover nodig is. Tijdens een intakegesprek praten we graag over wat onze cliënten willen. Wat redelijkerwijs haalbaar is, proberen we waar te maken binnen een aantrekkelijk aanbod van activiteiten. Gezelligheid, vermaak en ontspanning: dat staat voorop bij ActivityPlus.

Op deze manier kunnen deze mensen vanuit hun eigen vertrouwde omgeving activiteiten ondernemen en zo hun sociale contacten onderhouden waardoor tevens de regie over hun eigen leven blijft behouden. Dit is “Kwaliteit van het Leven”. Het verschil in opzet, ten opzicht van grotere centra, zit hem vooral in “de kleinschaligheid”. Dit betekent dat cliënten alle aandacht krijgen. Het activiteiten aanbod is groot en bestaat uit bijvoorbeeld handwerken, schilderen, computeren, geheugenspelletjes, koken, prettige herinneringen ophalen, tuinieren, uitstapjes ect. Er kan zelfs een ontbijt, lunch, of warm vers gekookte maaltijd genuttigd worden.

De activiteiten worden aangeboden op Groenewoudseweg 23 te Bergen op Zoom. Als u dagbesteding of individuele begeleiding nodig heeft, heeft u twee keuzes. U kunt kiezen voor een persoonsgebonden budget waarmee u de ondersteuning zelf inkoopt, of voor zorg in natura. Kiest u voor zorg in natura? Dan kiest u uit de zorgaanbieders, waarmee uw gemeente een contract heeft. Activityplus heeft een contract met u gemeente. De kosten (inclusief vervoer) worden geheel of gedeeltelijk vergoed, mits u beschikt over een geldige indicatie gesteld door de gemeente. Voor meer informatie kunt u kijken www.vraagwijzerboz.nl en/of www.regelhulp.nl.

Wilt u meer informatie over ActivityPlus?
Kijk op www.activityplus.nl of neem vrijblijvend
contact op met Geertje Nuytemans Wijkverpleegkundige/Coördinerende
Bel : 06-29738800
of mail naar [email protected]

Reacties