Upstream Crew en Afloskapitein samen verder vanuit Bergen op Zoom

Upstream Crew bv en Afloskapitein bv, twee belangrijke spelers op het gebied van bemanning in de binnenvaart bundelen de krachten onder de naam ACM (Aflos & Crew Management bv).

De twee gerenommeerde Nederlandse bedrijven zijn beide actief in het uitzenden en detacheren van personeel op binnenvaart schepen. Afloskapitein b.v. is al vanaf 2006 actief in de Nederlandse binnenvaart met afloswerk door Nederlandse kapiteins op binnenvaart schepen. De organisatie, oorspronkelijk uit Goes, is door Willem de Leeuw gestart in samenwerking met veel oud collega’s schippers / kapiteins uit de binnenvaart. Upstream Crew b.v. is in 2013 opgericht door Leendert van Halst en Damian Bobinski. Upstream Crew heeft zich toegelegd op detacheren van buitenlandse matrozen en stuurmannen.

Beide bedrijven werken reeds sinds 2017 samen en hebben besloten om nu volledig samen als één organisatie verder te gaan. “De beide bedrijven hebben een eigen specialisme op het gebied van binnenvaart bemanningen en vullen elkaar perfect aan. Door samen te gaan kunnen we onze klanten een nog betere en completere dienstverlening bieden”, aldus Leendert van Halst, algemeen directeur van Upstream Crew. “We zijn nu samen in staat om zowel kapiteins als ook de matrozen / stuurmannen te leveren. En daarmee de volledige bemanningszorg uit handen te nemen van de rederij / eigenaar. Alles voor één vast bedrag per maand”.
Beide bedrijven groeiden over de afgelopen jaren aanzienlijk, mede door een krapte op de arbeidsmarkt voor binnenvaart personeel. De Europese binnenvaart sector krabbelde uit een recessie en het lijkt dat de binnenvaart sector nu weer in wat rustiger vaarwater is beland. De binnenvaart is de meest milieu vriendelijke manier van transport. En op de rivier is nog ruimte, de verwachting is dan ook dat de binnenvaart sector de komende jaren verder zal groeien ten kosten van transport over de weg.

In het afgelopen jaren groeide de omzet van beide bedrijven ten opzichte van het jaar daarvoor. Waarom dan fuseren zou je zeggen? Willem de Leeuw (Afloskapitein) geeft aan dat de twee bedrijven perfect complementair zijn. “Door de groeiende vraag bij binnenvaart rederijen naar het leveren van volledige bemanningen is het nu het juiste moment is om de bedrijven samen te voegen”. Het tekort aan Nederlandse bemanningen in de binnenvaart is laatste jaar enorm toegenomen, veel oudere schippers zijn met pensioen gegaan en alleen nog beschikbaar voor enkele weken/dagen voor afloswerk. Ook de interesse bij jongeren voor de binnenvaart is tanend. De jonge kerels kiezen liever voor een baan aan de wal, waar ze iedere avond gewoon thuis zijn en niet meer moeten werken in de weekenden. Van Halst geeft aan “de vraag naar buitenlands binnenvaart personeel is enorm toegenomen, mede door de krapte maar ook omdat buitenlandse jongens nog wel bereid zijn om 28 dagen aan boord te werken”.

De expertise van beide bedrijven blijft binnen “ACM” volledig behouden. Alle medewerkers zullen samen werken vanuit het (nieuwe) kantoor van Upstream Crew in Bergen op Zoom. Het kantoor in Zevenbergen wordt op termijn gesloten.
De gecombineerde onderneming heeft nu een bestand van 75 ZZP schippers en meer dan 300 matrozen/stuurlieden beschikbaar.

Met management wordt vanaf oktober gevormd door:

  • Willem de Leeuw – commerciële zaken
  • Damian Bobinski – operatie
  • Leendert van Halst – algemeen / financiën

Sint Catharinaplein 17
4611 TS Bergen op Zoom
I: www.afloscrew.com
T: 085 8772324

Reacties