Dit is waarom restaurant Hemingway (De Draak) geen Michelinster heeft gekregen

Foto: Jan

De Michelinsterren voor het jaar 2019 zijn bekend. Er zijn twaalf nieuwe Nederlandse restaurants die maandagochtend een ster van Michelin kregen. Grand Hotel De Draak restaurant Hemingway was er daar geen van. “Een Michelinster krijgen is momenteel niet ons doel.”

“We zijn vier jaar geleden begonnen om De Draak culinair op de kaart te zetten en zijn heel bewust voor de Bib Gourmand gegaan. Dat is het hoogst haalbare met het product dat we bieden”, zegt Tim Schimmel, manager van Grand Hotel De Draak en restaurant Hemingway in het tijdschrift Entree magazine. In 2016 kreeg Hemingway eindelijk een Bib Gourmand-onderscheiding. “En wie weet wat de Michelin-uitreiking in december voor ons in petto heeft”, zei Schimmel eerder dit jaar tegen het horeca-vakblad. Tijdens de uitreiking van eerder deze week werd er geen ster aan het Bergse restaurant gegeven.

“Een Michelinster krijgen is momenteel niet ons doel, maar 10 jaar lang een Bib Gourmand behouden wel.” Volgens de manager past Bib Gourmand ook beter bij de regio West-Brabant. “Hier is de koopkracht lager dan in sommige andere delen van het land. Met een Bib Gourmand en een vermelding in Lekker en Gault&Millau, hebben we erkenning en nieuwe gasten gekregen.”

Reacties