Vliegtuigsuite Hoogerheide vanavond op televisie

Foto:

Dinsdagavond is de herhaling van het televisieprogramma Bed & Breakfast op televisie. Het gaat om de aflevering van 22 februari 2018, waarin de vliegtuigsuite in Hoogerheide te zien is.

Het concept is simpel: Drie stellen logeren allemaal één nacht bij elkaar. Tijdens hun bezoek onderwerpen ze elkaars Bed & Breakfast aan een grondig onderzoek. De eigenaren slapen op bijzondere plekken. Ze proberen ondertussen hun gasten zo goed mogelijk in de watten te leggen. Ze leiden ze rond in de omgeving tijdens verschillende uitjes.

In de aflevering van vanavond bezoeken de b&b-houders de binnenstad van Rotterdam, een oud dijkhuis in Gelderland en in een heus vliegtuig in een achtertuin in Noord-Brabant.

Sinds oktober 2017 is het mogelijk om in de Fokker 27 te overnachten. Vliegtuigproducent Fokker heeft van oudsher een band met Hoogerheide dankzij de aanwezigheid op vliegbasis Woensdrecht. Die verbinding zette Gerhard Horstink en Esther Slootweg aan om een oud toestel te kopen en het om te bouwen tot luxe suite.

Na een periode van verbouwen waarbij alles op maat gemaakt moest worden, sliepen de eerste gasten in oktober 2017 in het toestel. “Ze mochten tegen een gereduceerd tarief overnachten maar moesten daarvoor wel kritisch op alles letten”, zegt Esther. Het resultaat was een gefinetuned vertrek met haakjes op de juiste plek, voldoende opbergmogelijkheden en een toegangsdeur die niet te zwaar open en dicht gaat.

 

Reacties