Het Bergen op Zooms Blazersensemble luistert voor de 50e keer de herdenkingen van de bevrijding op

Foto van de Herdenking in 2014 (70 jaar bevrijding)
Foto: Dick vermaas.

Het Bergen op Zooms Blazersensemble werd officieel op 18 oktober 1969 opgericht en viert dit jaar haar 50 jarig jubileum.

Het Blazersensemble werd opgericht ter gelegenheid van de 25-jarige viering van de Bevrijding van Bergen op zoom om het bezoek van de Canadese ambassadeur muzikaal te omlijsten. Sindsdien speelt het Bergen op Zooms Blazersensemble ieder jaar op de herdenkingsplechtigheden op zowel de Britse als Canadese Begraafplaats en bij het herdenkingsmonument op het Thaliaplein. Heel bijzonder is dat één van de leden van het eerste uur, trompettist Piet Koolen, al die jaren op de herdenkingen heeft gespeeld. Jarenlang speelde hij de Last Post.

Het muzikaal omlijsten van de herdenkingen vormt een essentieel onderdeel van het jubileumjaar van het ensemble. Dit jaar vinden de herdenkingen op zaterdag 26 oktober (Brits kerkhof) en zondag 27 oktober (Canadees Kerkhof) plaats. Het jubileumjaar wordt afgesloten met een kerstconcert op donderdag 19 december, samen met kamerkoor Sasso Montanari o.l.v. Janno den Engelsman

Reacties