Plasticgigant voedt duizenden monden met gulle gift

Op de foto staan links voorzitter Corry Damen van Goed Ontmoet en rechts Anamaria Acevedo van SABIC.
Foto: Sabic

SABIC in Bergen op Zoom doneert €10.000 aan Stichting Goed Ontmoet. Deze voedselbank heeft 6 uitgiftepunten in de regio West-Brabant en helpt momenteel 400 gezinnen met voedselpakketten.

Voedselbanken hebben het door de Coronacrisis zwaar: in het begin van de crisis kregen zij door de drukte in supermarkten minder donaties, waardoor zij zelf producten bij moesten kopen. Bovendien is het de verwachting dat er als gevolg van de Coronamaatregelen veel nieuwe gezinnen bij komen die afhankelijk zijn van de voedselbank. ,,We zien dat het aantal klanten nu begint te stijgen”, zegt voorzitter Corry Damen van Goed Ontmoet. Landelijk wordt een stijging van twintig procent voorzien.”

“Juist in deze ongewisse tijd waarderen wij het bijzonder dat dit bedrijf ons op deze manier steunt”

De donatie van SABIC is daarom enorm welkom, zegt Damen. ,,We zijn heel blij met deze gift. Juist in deze ongewisse tijd waarderen wij het bijzonder dat een bedrijf als SABIC ons, en daarmee de duizend monden die wij voeden, op deze manier steunt.”

Directeur Rutger Bosch van de SABIC locatie in Bergen op Zoom: ,,Voor voedselbanken is het een uitdaging om steeds weer iedereen van voedselpakketten te voorzien. In december hielden we met onze medewerkers al een Kerstactie voor gezinnen die afhankelijk zijn van Stichting Goed Ontmoet. Nu de coronacrisis de situatie voor hen nog moeilijker maakt, ben ik blij dat SABIC opnieuw kan helpen.’’

Ook andere SABIC-locaties Nederland hebben donaties gedaan aan voedselbanken in hun regio.

Reacties