Van Dijk Allround services: “Meer rendement met schone zonnepanelen!”

Foto:

De meteorologische zomer is begonnen, en als het even meezit, betekent dat lange dagen met veel zon. Dat is niet alleen goed voor mens en dier, maar ook voor het rendement van de zonnepanelen op het dak…. als de zonnepanelen schoon zijn tenminste! Van Dijk Allround services is gespecialiseerd in het reinigen van zonnepanelen.

Eigenaar Dave van Dijk noemt zichzelf weleens gekscherend “De schoorsteenveger van de 21ste eeuw.” Maar waar de schoorsteenveger uit het straatbeeld is verdwenen, zijn zonnepanelen sterk in opkomst. Van Dijk zag een gat in de markt en is er met succes in gesprongen met zijn bedrijf.

Het grote voordeel van het laten reinigen van zonnepanelen is volgens de eigenaar dat het rendement hoger wordt. “Vuil hecht zich aan de buitenste laag van het zonnepaneel waardoor een soort laagje ontstaat. Dat laagje zorgt ervoor dat de zonnepanelen minder rendement opleveren”, zegt hij. Afhankelijk van de omgeving is een jaarlijkse poetsbeurt wel aan te raden.

Van Dijk woont zelf in Lepelstraat en is daarom veelal actief in West-Brabantse gemeenten zoals Bergen op Zoom en Woensdrecht. Maar ook verder weg in Nederland en België levert hij zijn diensten aan particulieren en bedrijven. Met zijn ladder en telescoopborstel op zijn aanhanger, legt de ondernemer heel wat kilometers af.

Zelf de zonnepanelen schoonmaken is volgens hem niet aan te raden. “Vergeet niet dat je te maken heb met de combinatie van water en elektriciteit. Om problemen te voorkomen is het verstandig om het aan een vakman over te laten.” Naast deze service maakt Van Dijk Allround services ook in een handomdraai ramen, kozijnen, gevelbekleding en terrassen schoon.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Van Dijk Allround services.

Reacties