Dit is er deze zomer voor kinderen te doen in de bibliotheek

Foto: Jan

Tijdens de zomervakantie biedt de bibliotheek gratis activiteiten aan voor kinderen in de leeftijdsgroep 6 tot en met 12 jaar. “Het wordt deze zomer een spannende en raadselachtige biebfabriek met de speurtochten, escaperoom, niets is wat het lijkt, mysterie, weerwolven, geheimschrift en mysterieuze monsters in de bieb.”

Mysteries in de bieb
Week 1: 26 t/m 31 juli

In een escaperoom los je puzzels en raadsels op om te kunnen ontsnappen. Vind je het leuk om jouw mini-escaperoom in de bieb te maken? Je kunt deze week jouw eigen escaperoom bouwen. Je verzint een verhaal, bedenkt jouw eigen puzzels en raadsels en knutselt de mini-escaperoom in een schoenendoos.

Neem een schoenendoos mee, voor de rest zorgen wij. Heb je zelf een (cijfer)slotje, neem deze dan ook mee.

Leeftijd: 8-12 jaar Duur: 1,5 uur

Weerwolven in de bieb
Week 2: 2 t/m 7 augustus

’s Nachts, als de bibliotheek gesloten is, kruipen de weerwolven soms tevoorschijn uit de griezelboeken… Durf je mee te doen met de Dolfje Weerwolfje-quiz of het Weerwolvenspel?

Leeftijd 6-12 jaar Duur: 1 –1,5 uur

Niets is wat ’t lijkt in de bieb
Week 3 & 4: 9 t/m 21 augustus

Heb jij wel eens een kabouter in het echt gezien? Of een gorgel? Een weerwolf? Of iets anders, wat we allemaal weleens in een boek hebben gezien, maar bijna niemand ooit in het echt? Of iets waarvan je dacht: dat kán eigenlijk niet? Nou, deze weken kan dat wél. Want wij gaan namelijk een hologram maken!

Leeftijd 8-12 jaar Duur 1-1,5 uur

Geheimschrift in de bieb
Week 5: 23 t/m 28 augustus

Wordt een meester in het kraken van codes tijdens de zomervakantie.

Tijdens deze biebfabriek los je verschillende soorten geheimschrift op. Als het je gelukt is om de codes te kraken, mag je zelf nog een brief maken in geheimschrift. En dat is niet zomaar een brief… maar een brief met hele speciale inkt zodat jouw boodschap extra goed verborgen is.

Na deze biebfabriek kun jij je eigen geheimschrift maken, en dit delen met je vrienden. Zo kunnen jullie boodschappen aan elkaar doorgeven die niemand anders kan lezen. Zelfs je ouders niet. Super handig toch!

!Dan tot .Komen je mag lezen kunt dit je als
Leeftijd: 6-9 jaar Duur: 1 – 1,5 uur

Mysterieuze Monsters Maken in de bieb
Week 6: 30 augustus t/m 4 september

Voor alle stoere kinderen die niet bang voor enge monsters, mysteries óf om verf en lijm op hun kleren te krijgen. Duik in de mysterieuze wereld van Jeroen Bosch, met walgelijke wezens, mysterieuze monsters en krioelende creaties. Pen, papier, lijm, stift, schaar, kwast in de aanslag en maak samen een coole collage met geheimzinnige monsters.

We maken een Do It Yourself (DIY) á la Jeroen Bosch-style
Leeftijd 6-12 jaar Duur: 1,5 uur

Inschrijven kan via het formulier van BiebFabriek (klik hier).

Reacties