LunaNova Massage & Kruidengeneeskunde: Dit is Ho’oponopono & The Bowl of Light

Foto:

Advertorial – Veel mensen weten waarschijnlijk nog niet wat Ho’oponopono is. Joyce van LunaNova Massage & Kruidengeneeskunde legt hier uit wat zij de laatste tijd heeft mogen leren over deze traditioneel Hawaiiaanse healingmethode.

Natuurlijk had ik al wel van Ho’oponopono gehoord gedurende mijn trainingen in Lomi Lomi, het is immers ook een traditioneel Hawaiiaanse healingmethode. Maar hoe het werkte en wat er allemaal voor nodig is om het te laten werken, was mij destijds nog niet bekend.

In oktober volgde ik de eerste training “Luna Ho’oponopono” bij Kumu Pa’a Nui Lawrence Kalainia Kamani Aki van het eiland Molokai (een van de kleineren Hawaiiaanse eilanden).

Tijdens deze training werd er eerst aandacht besteed aan de basis van je eigen bewustzijn en je eigen Pohaku’s (zo meer daarover), daarna werd er aandacht besteed aan het proces van Ho’oponopono. Dat is zoveel meer dan 4 regeltjes tekst in een mantra steeds weer herhalen.

Ho’oponopono

Het principe van Ho’oponopono klinkt simpel en is dat eigenlijk ook, het probleem is dat wij in de Westerse wereld wonen, waar andere denkpatronen de boventoon voeren. Het belangrijkste van alles is je basis, je fundament, The Pillars, daar rust alles op. Heb jij een stevig fundament, dan word je niet zomaar van je stuk gebracht, maar kun jij aan wat op je pad komt, want je bent overal op voorbereid.

Ik zal eerst het verhaal van The Bowl of Light (de schaal van licht) hieronder weergeven, dat onderschrijft de rest van het verhaal wat beter.

Schaal van Licht

We worden allemaal geboren vanuit de duisternis (Po), we worden geboren met een perfecte schaal van licht, waarin ons licht zo fel schijnt als maar kan.
Hierdoor kunnen we alles, vliegen met de vogels, zwemmen met de haaien en onszelf op de wind mee laten voeren etc.
Gedurende ons leven worden stenen (Pohaku’s) opgepakt, door alles wat er op je pad komt, deze stenen belanden in je schaal van licht. Stenen en licht kunnen de ruimte niet delen en doordat er steeds meer stenen in je schaal komen, zal het licht uiteindelijk dimmen en zal je zelf tot steen verworden.

Wanneer je zwaar aanvoelt en je schaal van licht is vol met stenen komen te liggen, kun je hier wel iets aan doen. Je kunt je schaal omdraaien, zodat de stenen eruit vallen en je licht weer volledig kan schijnen. Het licht is weergekeerd.

Nu wordt er in de Hawaiiaanse traditie vooral preventief gewerkt, dus voordat je ziek kon worden van een steen/stenen in je Bowl of Light, werd deze er al uitgegooid. Was er een probleem in een familie (Ohana) dan werd Ho’oponopono gebruikt om tot de kern te komen en het probleem te verhelpen. Vergeven is belangrijk, vergeten nog veel meer…en dat is lastig in onze wereld.

In het Westen zijn wij dit natuurlijk niet gewend en veel mensen zijn hun hele leven al stenen aan het verzamelen in hun schaal. Dat is duidelijk niet de bedoeling. De schaal kan wel leeggemaakt worden, maar het is een proces en het is de bedoeling dat alle stenen uit de schaal worden gehaald zodat je licht weer volop kan schijnen. Dat voelt zo licht en je lichaam pikt dit meteen op.

Het proces van Ho’oponopono (goedmaken) dient echter wel begeleid te worden, je kunt dit niet alleen, het is een diepgaand proces, waar de Luna Ho’oponopono je kan helpen tot de kern te komen en jouw Pohaku’s (stenen) aan het licht kan brengen, zodat er kan worden gewerkt naar een lege Bowl of Light. Nadat de Bowl of Light weer leeg is, is het de bedoeling dat je dit zo houd. Hoe dan?
Leef je leven zo goed mogelijk, zorg voor het land waar je op leeft, zorg voor elkaar, doe alles met liefde en ben altijd voorbereid op wat er komen kan, zodat je het kan dragen.

Mocht je toch nog een Pohaku oprapen en in je Bowl of Light neerleggen, dan kun je altijd weer geholpen worden, maar dan is het een stuk makkelijker, want de grote hoop is al weg.

Je kunt weer alles wat je wil, waar je van droomt,

De wereld heeft dit nodig, meer licht, minder zwaarte, meer liefde, minder haat.

Aloha mai kakou (liefde voor iedereen, ook degenen die je niet meer fysiek kunt zien)

Cookieinstellingen