Bedrijven en organisaties kunnen aanmelden voor Kijken Binnen Bij Bedrijven (9 t/m 13 oktober)

Foto: Samen in de Regio

“Het is ontzettend belangrijk om je gezicht te laten zien aan mensen die mogelijk bij je aan de slag willen als nieuwe medewerker, vrijwilliger, stagiair, bij- of omscholer”, aldus Anita Karremans, directeur van Samen in de Regio. Deze netwerkorganisatie is initiatiefnemer van het evenement Kijk Binnen Bij Bedrijven, dat plaatsvindt van maandag 9 tot en met vrijdag 13 oktober 2023.

Er zijn nog altijd veel vacatures waarbij het niet gelijk lukt de juiste match te vinden. Vooral in de logistiek en techniek blijken nog veel verbindingen mogelijk. Kijk Binnen Bij Bedrijven brengt ondernemers en (jonge) werkzoekenden met elkaar in contact. Dat kan zijn voor een stageplaats, een leerwerkplek of een (andere) baan. Jongeren die twijfelen over hun (vervolg)opleiding kiezen vaak voor een baan elders, omdat ze niet weten wat deze regio ze te bieden heeft. En dat is zonde!

Meedoen

Op www.kijkbinnenbijbedrijven.nl kunnen bedrijven en organisaties zich aanmelden op de dagen en tijden in de week van 9 tot en met 13 oktober die hen schikt. Dit is mogelijk tot uiterlijk 1 september. Vanaf 4 september kunnen belangstellenden zich aanmelden voor een bezoek aan bedrijven en organisaties uit de gemeenten Bergen op Zoom, Roosendaal, Steenbergen en Woensdrecht.

Promotie 

Met een promotiecampagne op diverse (social) mediakanalen en reclameborden langs de toegangswegen van gemeente Steenbergen, Roosendaal, Bergen op Zoom en Woensdrecht wordt Kijk Binnen Bij Bedrijven gepromoot bij het publiek. Natuurlijk wordt van deelnemende bedrijven verwacht dat zij zelf ook laten weten dat ze meedoen. Met een handige toolkit die zij ontvangen, kunnen diverse middelen worden ingezet.

Aanmelden

Iedereen die graag eens binnen kijkt bij een bedrijf of organisatie kan zich dus vanaf 4 september aanmelden, ook via de website www.kijkbinnenbijbedrijven.nl. Het is gratis en men kan zoveel bezoeken inplannen als gewenst. Uiteraard wel zodanig, dat gemaakte afspraken kunnen worden nagekomen.

Onderwijs

Dit jaar is er meer aandacht voor docenten, die hun leerlingen graag meenemen voor een kijkje bij bedrijven in allerlei branches; logistiek, techniek, handel en zorg. Na zo’n bezoek wordt de lesstof namelijk veel leuker en begrijpbaarder. De leerlingen zien in de praktijk hoe machines werken en hoe het zit met kostenbesparing, duurzaamheid, personeel en oneindig veel meer.

Sucessvolle edities

Sinds de eerste editie van Kijk Binnen Bij Bedrijven in 2019 brachten ruim 3300 belangstellenden een bezoek aan een bedrijf. Velen vonden (vrijwilligers)werk of een stageplaats. Ook werkgevers zijn enthousiast.

Cookieinstellingen