Met ALLterVer van Marcel Havermans ontsnappen aan de dagelijkse sleur

okt 01 2018, 8:00 Bedrijfsartikel
20180926 boz allterver 001
Met zijn bedrijf ALLterVer is Marcel Havermans ondernemer van de maand in de categorie recreatiebedrijven geworden.

In het zonnetje

Bij de Facebookactie “Welk bedrijf wil je in het zonnetje zetten” van Bergen-op-Zoom.nieuws.nl konden mensen opgeven welk bedrijf volgens hen in het zonnetje gezet zou moeten worden. Deze maand ging het om de categorie recreatiebedrijven en het is Marcel Havermans met zijn bedrijf ALLterVer die nu in het zonnetje gezet wordt met dit artikel.

ALLterVer

ALLterVer staat voor 'ALLternatieve Verhuur van kampeer- en vervoermiddelen' en dat is wat Havermans zijn klanten biedt, oldtimer auto’s, kampeermiddelen en kano's en een kleinschalig koffieterras.
20180926 boz allterver 002

Het roer om

Na een periode bij Philip Morris Holland besloot Havermans drie jaar geleden om het roer om te gooien. Hij wilde anderen mooie ervaringen geven en als een fervent kampeerder was dat de richting die hij uit wilde gaan. Hij is zijn bedrijf ALLterVer begonnen op te bouwen, in samenwerking met de Dassenplas, een kleinschalige camping aan de Laagweg in Bergen op Zoom.

Een alternatief

Al drie jaar wil hij klanten bedienen die een alternatief zoeken voor het standaard aanbod op recreatie gebied. Zo biedt hij in samenwerking met de Dassenplas kampeermogelijkheid in Pipowagens, Tipitenten met houtkachels en in een tweepersoons huifkar.
Voor mensen die zin hebben in een bijzonder ritje biedt Havermans verschillende bijzondere auto's, een Citroën Mehari en Citroën 2CV, de Lomax 'sportwagen' op basis van een Citroën 2CV en een Nekaf, een in Nederland gefabriceerde Willys Jeep.
Voor wie een wat stiller vervoermiddel zoekt heeft Havermans Canadese Kano's in de verhuur voor een tochtje over het Ligne en Bergsche water.

Vertrouwen

Havermans vertelde dat hoogtepunten voor hem de tevreden klanten zijn die terugkijken op een mooie tocht of een prettig verblijf. Wat hem onderscheid is het vertrouwen wat hij mensen biedt, en, het vertrouwen dat hij terug krijgt. Blij was hij ook dat hij het afgelopen voor jaar een mooie, compleet uitgeruste, huifkar als alternatief kampeermiddel in gebruik kon nemen.
20180926 boz allterver 003

De toekomst

Over hoe de toekomst er voor zijn bedrijf uit zal zien weet Havermans nog niet. Dat is ook afhankelijk van zijn gezondheid. Maar voorlopig geniet hij er van om samen met zijn vriendin de gasten van ALLterVer een mooie alternatieve beleving aan te bieden.