Dit was Vastenavend 2018 in ’t Krabbegat (en omstreken)

Foto: Vincent

Na de optocht en de afsluiting zit Vastenavend 2018 in ’t Krabbegat er weer op. Een terugblik op het volksfeest in Bergen op Zoom en omstreken.

Intocht

Zaterdag kwam de prins met de Blauwe Schuit aan op het station in Bergen. Nadat hij werd welkom geheten door Steketee en de Grootste Boer vertrokken ze naar de Markt met de Prinsenwage en de wagen van de Gròòtste Boer. Op de Grote Markt las de Gròòtste Boer de ellef gebooje voor voor de Vastenavend, waarna het feest kon losbarsten.

Kindervastenavend

De Maandagmiddag was er kindervastenevend op de Grote Markt, waarbij de prins en zijn gevolg een toneelstuk opvoerden.

Optocht

Dinsdag was de grote optocht van ’t Krabbegat. Je kunt de optocht terugkijken via de site van ZuidwestTV: Klik hier.

Gordijn

Wat droeg jij tijdens Vastenavond? Dagblad Trouw schreef een verhaal over de bijzondere klederdracht in Bergen op Zoom. “Je moet er iets van maken. Iemand uit onze vriendengroep heeft een complete lampenkap op zijn hoofd, inclusief een lampje dat echt werkt. Toen enkele jaren geleden enkele oudooms en -tantes gingen hemelen, hebben we alle oude rommel uit het huisraad verzameld. We hebben ook iemand met een vergiet op zijn hoofd”, zegt René Leclou die werd geïnterviewd door de krant. Lees het artikel –hier

Omgeving

Ook in naburige plaatsen als Wjeeldrecht (Hoogerheide en Woensdrecht), Ostrecht (Ossendrecht), ’t Sanegat (Huijbergen) en Put en Buntland werd er volop carnaval gevierd. Hieronder een overzicht van reportages door nieuws.nl:

Met het vallen van de kraai werd ook het feest in ’t Krabbegat afgesloten.

https://www.instagram.com/p/BfJ7bpQnmoz/?taken-by=stefaanverheugt

 

Reacties