Sven Hammond, Flat Out en meer op achtste editie Op De T Festival

Foto: Carlo van den Heuvel

Het is inmiddels traditie; op Hemelvaartsdag wordt dit jaar voor de achtste keer het gratis toegankelijke Op De T Festival georganiseerd door Gebouw-T. Op het Wilhelminaveld in Bergen op Zoom treden diverse bands op, is er een festivalmarkt en een grote kinderhoek voor de kleine festivalganger. Dit alles vindt plaats op donderdag 10 mei.

Een festival voor jong en oud, dat is Op De T Festival! Vanaf 12:30 uur kan men terecht op het Wilhelminaveld. Dit jaar start het festival met een optreden van de band Hippe Gasten. Deze band is voor iedereen, maar vooral voor de jonge concertganger. Herkenbare, makkelijk mee te zingen liedjes die ook voor oude jongeren leuk zijn. Hippe Gasten wordt opgevolgd door optredens van onder andere Afrikaans geïnspireerde pop en jazz van Papa Goni, pop van lokale band The Havanas, soul en jazz van Sven Hammond en rock en soul geïnspireerde muziek van gelegenheidsband Flat Funk Rock Out. Dit laatste is de in Bergen op Zoom bekende band Flat Out, maar dan aangevuld met zangers Johannes Papilaja en Stan Verbraak.

Naast veel muziek is er bij Op De T ook een festivalmarkt. Hier worden diverse, voornamelijk vintage en handgemaakte, producten door lokale ondernemers aangeboden. In de aparte kinderhoek kunnen kinderen zich helemaal uitleven in de diverse activiteiten die er georganiseerd worden. Wanneer ze aan alle activiteiten deelnemen kunnen ze zelfs een heus diploma behalen!

Reacties