Eerste woningen Vijverberg-Zuid tegen de vlakte

Foto: Google Streetview

De sloop- en nieuwbouwtrein rijdt al lange tijd op volle toeren door de wijk Gageldonk-West en doet met de woonbuurt aan de Vijverberg-Zuid een volgend station aan. Daar zijn inmiddels alle seinen op groen om te starten met de sloop van acht seniorenwoningen aan de Waterleliestraat 1-15. Dat meldt Stadlander.

Eind 2017 heeft Stadlander aangekondigd om in totaal 133 verouderde kleine seniorenwoningen en portiekflats in het gebied Vijverberg-Zuid te zullen slopen en te vervangen voor nieuwbouw. De eerste fase omvat zestig woningen aan de Waterleliestraat en Meidoornlaan. Inmiddels blijken de acht seniorenwoningen aan de Waterleliestraat 1-15 per 14 april 2018 al volledig leeg te zijn. Om de leefbaarheid voor de omgeving op peil te houden, heeft Stadlander besloten direct over te gaan tot de sloop van deze acht woningen.

Sloopbedrijf Van Liempd zal op maandag 16 april starten met de voorbereidingen voor de sloop. De woningen zijn maandag afgezet met hekken. Voorafgaand aan de daadwerkelijke sloop worden de woningen vrijgemaakt van asbest. Medio juli zullen de woningen volledig gesloopt zijn. Daarna zal het terrein ingezaaid worden met gras. De gemeente Bergen op Zoom zal het terrein regelmatig maaien.

De sloop heeft vooralsnog geen gevolgen voor de woningen aan de Waterleliestraat 4-82 en Meidoornlaan 35-57, die ook vallen onder de eerste fase van de herstructurering. Het sociaal plan voor deze woningen loopt nog door tot 30 juni 2019.

Reacties