Record Store Day: Muziekliefhebbers vieren de kunst van muziek

Zaterdag veranderden de winkelvloeren van 101 onafhankelijke platenzaken in podia met meer dan 250 optredens van ruim 100 artiesten. Ook zaken in Bergen op Zoom en Middelburg deden mee aan Record Store Day.

Record Store Day werd in Nederland voor de 9e keer gehouden en is voor iedereen vrij toegankelijk. “Het laat je als bezoeker proeven van de lol van het verzamelen van het fysieke product”, laat de organisatie weten. Naast de optredens -de zogenaamde instores- zijn er ook honderden releases van nieuwe liedjes, remixes, gekleurd vinyl, nooit eerder uitgebrachte juweeltjes, etc. “RSD is voor de meeste platenzaken inmiddels belangrijker dan kerst.”

In platenzaak de Waterput in Bergen op Zoom speelden Clean Pete (foto), Afterpartees, ,La Jungle (B), King Dalton (B), Faces On TV (B), Navarone en Douglas Firs (B). In Middelburg was boekenwinkel en platenzaak De Drvkkery ‘the place to be’. In de culturele ontmoetingsplek van Middelburg en omstreken speelden Navarone, JP Den Tex en Figgie (foto).

Clean Pete tijdens Record Store Day in de Waterput Bergen op Zoom
Figgie tijdens Record Store Day in de Drukkerij in Middelburg

De leukste dag van het jaar, Record Store Day De Waterput tijden Record Store Day 2018. Met Clean Pete, La Jungle, King Dalton, Faces On TV, NAVARONE en Douglas Firs.

Geplaatst door T-on-Air op zaterdag 21 april 2018

Reacties