Nieuwe ANWB-fietsroute van start in Bergen op Zoom

Na dit weekend zijn er officieel vijf nieuwe ANWB fietsroutes langs de Zuiderwaterlinie. Ook in Bergen op Zoom.

Zaterdag geven wethouder Patrick van der Velden (gemeente Bergen op Zoom) en wethouder Petra Lepolder (gemeente Steenbergen) op het Ravelijn op den Zoom in Bergen op Zoom het startschot voor de route langs de West Brabantse Waterlinie (onderdeel van de Zuiderwaterlinie).

De Zuiderwaterlinie is de oudste, de langste én meest benutte van alle Hollandse waterlinies. Vijandelijke aanvallen werden er door ingenieuze waterwerken en vestigingswerken geweerd. Van Bergen op Zoom tot Grave ligt een ketting van 160 kilometer die 11 gezellige vestingsteden en hun prachtige ommelanden met elkaar verbindt in een prachtig, historisch verhaal.

In samenwerking met de ANWB zijn er 5 schitterende nieuwe fietsroutes ontwikkeld. “De fietsroutes zijn onderling met elkaar verbonden zodat  je van plaats naar plaats kunt fietsen en heerlijk kunt genieten van het Brabantse land, de natuurlijke schoonheid en de gastvrijheid van de bewoners”, meldt de gemeente.

Op meer plekken vindt er een officiële opening plaats die dag. Zo worden in Heusden om 10.30 uur  de routes officieel geopend. Wethouder Thom Blankers, ANWB- directeur Merk & Leden Marga de Jager en Gedeputeerde Henri Swinkels zullen daar het startschot geven voor de vijf nieuwe fietsroutes.

Iedereen is welkom om die dag op één van de vijf locaties van start te gaan. Tussen 10.00 uur en 14.00 uur kunnen de routes vanaf alle startlocaties worden opgehaald en is er een verrassing aanwezig voor alle deelnemende fietsers. Deelname is gratis.

5 routes 5 startlocaties op 26 mei

  • Bergen op Zoom: Ravelijn op den Zoom, Korneel Slootsmanlaan
  • Willemstad: Grasveld bij het Oude Raadhuisje aan de Voorstraat
  • Geertruidenberg: Oude Raadhuis op de Markt
  • Heusden: Stadshaven bij de Vismarkt
  • Ravenstein: Keurvorst, Marktstraat

Reacties