Dit zijn de vijf nieuwe ANWB-fietsroutes

Zaterdag gaven wethouder Patrick van der Velden (gemeente Bergen op Zoom) en wethouder Petra Lepolder (gemeente Steenbergen) op het Ravelijn op den Zoom in Bergen op Zoom het startschot voor de nieuwe ANWB-fietsroute route langs de West Brabantse Waterlinie (onderdeel van de Zuiderwaterlinie).

Op die dag vond de lancering plaats van vijf nieuwe ANWB fietsroutes langs de Zuiderwaterlinie. “In samenwerking met de ANWB zijn er 5 schitterende nieuwe fietsroutes ontwikkeld. De fietsroutes zijn onderling met elkaar verbonden zodat  je van plaats naar plaats kunt fietsen en heerlijk kunt genieten van het Brabantse land, de natuurlijke schoonheid en de gastvrijheid van de bewoners”, aldus de gemeente.

De Zuiderwaterlinie is de oudste, de langste én meest benutte van alle Hollandse waterlinies. Vijandelijke aanvallen werden er door ingenieuze waterwerken en vestigingswerken geweerd. Van Bergen op Zoom tot Grave ligt een ketting van 160 kilometer die 11 gezellige vestingsteden en hun prachtige ommelanden met elkaar verbindt in een prachtig, historisch verhaal.

Via deze link zijn alle routes online te bekijken:

ANWB Fietsroutes Zuidwaterlinie

Reacties