Tweede Kraaijenbergdag een schot in de roos

Zo’n 300 bezoekers waren afgekomen op de tweede Kraaijenbergdag bij bezoekerscentrum De Kraaijenberg.

Het Klauterwoud

Onderdeel van de Kraaijenbergdag was de opening van het Klauterwoud. nadat de Bergse wethouder Yvonne Kammeijer het startschot had gegeven renden een groep kinderen door de papieren banner heen, waar rond de enorm grote tafel een toost uitgebracht werd door de volwassenen en met limonade voor de kinderen.

Daarvoor waren er al toespraken geweest van Hans Schep van Brabants Landschap, de stagiaire die het plan ontwikkelde voor het Klauterwoud en Wout de voedselbos specialist die het eerste Brabants Landschap voedselbos ontwikkelde.

Activiteiten

Er waren allerlei activiteiten voor jong en oud. Activiteiten als boomklimmen, sapfietsen met een soort draaiende sapcentrifuge op een fietswiel,  een cursus vuur maken met de vuurboog en stands van de archeologische werkgroep met uitleg over zoutzieden, van IVN Groene Zoom, van de Vogelwerkgroep, van de bijenhoudersclub, van Brabants Landschap, van het Natuurpodium en een voedselbos kraam.

Ondanks de verkeersproblemen door twee ernstige ongelukken op de snelweg en een verminderde bereikbaarheid door het NK wielrennen in Hoogerheide waren er toch circa driehonderd bezoekers op deze tweede Kraaijenbergdag,

De datum voor de volgende Kraaijenbergdag is al bekend. Deze wordt gehouden op zaterdag 29 juni 2019.

Foto’s en informatie: Leo den Heijer

Bekijk ook de fotoserie bovenaan dit artikel !! <<<<<<<<<<<<<<<

Reacties