Goed bezochte Krabbenfoor 2018

Van donderdag de 26e tot en met zondag de 29 juli staat de binnenstad van Bergen op Zoom vol met stands en activiteiten van de Krabbenfoor.

Traditie

De Krabbenfoor vindt elk jaar sinds 1964 traditiegetrouw plaats in het laatste volle weekend van juli. De Krabbenfoor wordt gehouden op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag en de organisatie is in handen van ‘Sterck’ de ondernemersvereniging van de Bergse binnenstad. De naam is afgeleid van de carnavalsnaam van Bergen op Zoom, Krabbegat en het woord Foor, wat markt betekend.

De kern van de Krabbenfoor is de ‘foor’, de markt. Door de binnenstad staan honderden kramen, natuurlijk zijn de Bergse winkels open, en op verschillende plaatsen in de binnenstad zijn kermisattracties te vinden.

Muziek

Zoals het hoort in Bergen op Zoom gaat de Krabbenfoor gepaard met het nodige muzikale vermaak in de vorm van jazzbands die door de straten lopen, optredens van zangers, zangeressen, DJ’s en bands op de Grote Markt, het Beursplein, in de Lievevrouwestraat, de Fortuinstraat en de Korte Bosstraat.

Kermis en Foodtrucks

Er staan kermis attracties in de Sint-Josephstraat en op het Gouvernementsplein en Sint-Catharinaplein. In de Potterstraat staan Foodtrucks en er is een Pasar Malam op het Sint-Catharinaplein. In het Vierkantje staat de Feel Good markt.

Kunst

Op de binneplaats van het Markiezenhof kunnen kunstliefhebbers genieten van stands met werken van diverse kunstenaars en de benedenverdieping van het Markiezenhof is gratis te bezichtigen met onder andere een wielerexpositie en live muziek in de grote zaal.

Rico Verhoeven

Op de grote Markt stond een kickboksring waar Rico Verhoeven kickboks demonstraties gaf, niet alleen Rico zelf, maar ook leerlingen van zijn sportschool RV Sports uit Halsteren. Rico is sinds 2014 wereldkampioen kickboksen in het zwaargewicht.

Rico’s vrouw jacky vertelde dat ze sinds drie jaar hun sportschool RV Sports in Halsteren hebben waar naast kickboksen ook fitness trainingen gegeven worden. Bij RV Sports trainen leerlingen van vier tot drieënzestig jaar oud en sinds kort doen leerlingen van RV Sports ook met succes mee aan kickboks wedstrijden

Natuurlijk konden de vele fans van Rico met hun kickboksheld op de foto en waren er T-shirts te koop.

 

Goede doelen

Ook voor goede doelen, stichtingen en verenigingen was er plaats op de Krabbenfoor, waardoor ook deze zich aan het publiek konden presenteren.

De Peperbus

Bezoekers van de Sint Gertrudiskerk konden niet alleen het mooie interieur van de kerk bekijken maar ook de Peperbus beklimmen om de Krabbenfoor eens van bovenaf te bekijken. 183 Treden is een hele klim maar het uitzicht vanaf de toren is zeker de moeite waard.

Fotoserie

Bekijk ook de fotoserie bovenaan dit artikel

Reacties