Bikkelen op de Bergse Barrierrun

Foto: Jan, Vincent en Jelka

Op zaterdag 15 september organiseert juniorkamer Het Markiezaat samen met Roparunteam Altijd Eentje Te Veel en Roparunteam De Brabantse Wal de tweede Bergse Barrierrun. De run is 7,5 kilometer lang en kent 30 obstakels.

De route loopt om de Binnenschelde en over de Waterschans, het oudste verdedigingswerk van Bergen op Zoom. Aan de Bergse Barrierrun kunnen 400 deelnemers meedoen. De opbrengst gaat naar de Roparun.

Om 12:30 uur vertrekt daar de eerste startgroep en dan steeds 10 minuten later een volgende startgroep. De laatste startgroep vertrekt om 13:10 uur. De run start en eindigt bij Het Strandhuys aan de Boulevard 55 in Bergen op Zoom. Vanaf Het Strandhuys lopen de deelnemers in noordelijke richting langs en door de Binnenschelde en komen dan ook over de pas in volle glorie herstelde Waterschans, het oudste verdedigingswerk van vestingstad Bergen op Zoom. Uiteindelijk finishen de deelnemers weer op de Boulevard. De route is ongeveer 7,5 kilometer lang. Onderweg zijn er 30 uitdagende obstakels. De route gaat – tegen de klok in – over fietspaden en wegen, maar ook over het strand, gras, door sloten en langs verdedigingswerken.

Aanmelden

Aan de 2e Bergse Barrierrun kunnen 400 mensen deelnemen. Deelname € 22,50 per persoon. Minimumleeftijd om deel te nemen is 16 jaar. Aanmelden kan via www.barrierrunboz.nl. De inschrijving is inmiddels geopend. Al tientallen deelnemers schreven in. Het is mogelijk om individueel of met een groep in te schrijven en deel te nemen. Hoe meer inschrijvingen er zijn, hoe meer startgroepen opengesteld worden.

1e Bergse Barrierrun

In 2017 organiseerde juniorkamer Het Markiezaat voor de eerste keer de Bergse Barrierrun. Er deden meer dan 200 deelnemers mee. De opbrengst, toen € 5.500,-, ging naar de Stichting Huntington.

Roparun

De Roparun is een estafetterun van Hamburg en Parijs naar Rotterdam. Doel is om geld in te zamelen voor mensen met kanker. In de afgelopen 27 jaar werd er meer dan 84 miljoen euro ingezameld. Runningteam Altijd Eentje Te Veel is een Roparunteam uit Halsteren/Bergen op Zoom. Afgelopen mei deed het team voor de 10e keer mee met de Roparun. Runningteam De Brabantse Wal doet nog een jaar langer mee met de Roparun. De Brabantse Wal is gevestigd in Halsteren. Roparunteams bestaan uit lopers, fietsers, chauffeurs, cateraars en fysio’s.

(Foto’s ter illustratie zijn van de Roversrun 2018)

Reacties