Mus Moments exposeert in Galerie Arsis

Foto: Jan

Vanaf vrijdag 31 augustus zijn in Galerie Arsis, aan de Sint Annastraat 10 in Bergen op Zoom, schilderijen en schetsen van Mus Moments te zien.

Elke maand is er in Galerie Arsis een andere expositie te zien en de expositie van de maand september werd vrijdagavond rond een uur of acht door de voorzitter van Arsis, Maarten van ’t Hof, geopend.

De opening

In zijn openingsspeech noemde hij de kunstenares haar pseudoniem, “Mus” en vergeleek dit met de vogel met dezelfde naam. Volgens Wikipedia een vogel uit een superfamilie dus heel toepasselijk voor een kunstenares.

Mus Moments was één van de eerste gebruikers van een atelier aan de Kometenlaan, vanaf zo’n vier jaar geleden. Van ’t Hof heeft haar zich daar zien ontwikkelen, veelal geïnspireerd door de natuur.
Mus schildert, weer of geen weer, ook veel buiten in de natuur. Met haar kar met schilders attributen trek ze de natuur, zoals de bossen bij Lievensberg, in om inspiratie op te doen en te schilderen.

Nadat de expositie officieel geopend was kon iedereen onder het genot van een drankje, genieten van de werken van Mus in Galerie Arsis.

Mus Moments

De in 1969 in Gelderland geboren Mus Moments wilde rond 1990 naar de kunstacademie maar zoals meer mensen in die tijd, vond haar vader dat ze maar “een vak moest leren waar je je brood mee kon verdienen”.

Helaas, het werd dus geen kunstacademie voor Mus maar de sociale academie. Na haar opleiding is Mus als sociaal werker aan de slag gegaan maar kon het schilderen toch niet laten.

In 2013 is Mus vanuit Zeeuws Vlaanderen in Bergen op Zoom terecht gekomen. In de bossen rond Bergen op Zoom begon ze met schetsen van de natuur in houtskool.

Daarna kwamen de schilderijen in olieverf, met voornamelijk de natuur als onderwerp. In haar schilderijen werkt zij met veel kleur en schaduwen waardoor ze een eigen herkenbare stijl heeft.

In haar atelier in Bergen op Zoom verwerkte ze de opgedane inspiratie ook in grotere, half abstracte schilderijen die toch nog net herkenbaar zijn.

Ondertussen is Mus nog steeds werkzaam als sociaal werker maar droomt er van om langzamerhand de nadruk steeds meer op het schilderen te gaan leggen.

Eerdere expositie

Eerder, in september 2017, exposeerde Mus, samen met Janine Chedd in het Flor Van Putte museum op de Volksabdij in Ossendrecht de expositie “Passing Through” .

De filosofie van Mus

De titel van de expositie in het Flor Van Putte museum was “Passing Through” en dit is de kern van Mus haar filosofie.
Toen Mus in het bos aan het schilderen was, zich realiseerde ze zich dat alles in wat er gebeurt in het moment zelf is en dat geen moment hetzelfde.

Het leven gaat verder en niets is blijvend. Het leven bestaat uit vluchtige en toch belangrijke momenten en ontmoetingen en dan gaan we weer door. “We are just passing Through”.

De expositie in Galerie Arsis

De expositie is te bewonderen in galerie Arsis aan de Sint Annastraat 10 in Bergen op Zoom (achter het oude gemeentehuis) De expositie is de hele maand september geopend en gratis te bewonderen op vrijdagen, zaterdagen en koopzondagen van 12:00 tot 17:00 uur

Links

Reacties