Coördinatie werkgroep aangepast sporten in handen van Fitfabriek

Jeroen en Roel
Foto: F!tFabriek

Vanuit de F!TFabriek zal sportcoach, Roel van Tiggelen, de coördinatie van de lokale werkgroep Aangepast Sporten overnemen van Jeroen Jonkers.

De sportcoach heeft directe contacten met sportverenigingen/sportaanbieders, de gemeente Bergen op Zoom, zorginstellingen, speciaal onderwijs, buurtsportcoaches uit omliggende gemeenten en met therapeuten.

De lokale werkgroep Aangepast Sporten zet zich in om sporten voor iedereen binnen de gemeente toegankelijk te maken. Via deze samenwerking en daarnaast ook in samenwerking met het speciaal onderwijs, en diverse andere partijen zal getracht worden om de huidige activiteiten voort te zetten en het aantal deelnemers per activiteit te verhogen. Het streven is dat sporters door middel van de werkgroep structureel de weg naar de Bergse sport(vereniging) vinden.

De werkgroep bestaat sinds 2012 en sinds het begin heeft Jeroen Jonkers de coördinatierol van deze werkgroep op zich genomen. Na zes jaar draagt Jeroen deze werkzaamheden over aan Roel van Tiggelen. Mede door de toekenning van een Sportimpuls heeft deze werkgroep een positieve ontwikkeling doorgemaakt en is het taak van de sportcoach om deze ontwikkeling te continueren.

In samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom wil de Fitfabriek het sporten voor mensen met een beperking promoten.

Het sportloket West Brabant-West, is een samenwerkingsverband tussen 5 gemeenten: Bergen op Zoom, Steenbergen, Woensdrecht, Tholen en Halderberge. Het regionale loket is aangesloten bij de landelijke infrastructuur website en applicatie ‘Uniek Sporten’ van het Fonds Gehandicaptensport.

Door de samenwerking met het Fonds Gehandicaptensport wordt het mogelijk om op zowel regionaal als landelijk niveau potentiële sporters beter van dienst te kunnen zijn bij een hulpvraag. Het totale aanbod voor aangepast sporten is te vinden op www.unieksporten.nl.

Voor vragen betreft de coördinatie, F!TFabriek en aangepast sporten kan je terecht bij Roel van Tiggelen, [email protected].

Reacties