Druk bezochte derde editie van ‘Bergen op Zicht’

Foto: Jan

Bergse verenigingen, groepen en instellingen konden zich zaterdag presenteren gedurende de derde editie van ‘Bergen op Zicht’.

Van twaalf uur tot vijf uur ’s middags konden verenigingen, groepen en instellingen zich met een kraam en demonstraties kostenloos in de Bergse binnenstad presenteren om vrijwilligers, donateurs of leden te werven.

Bergen op Zicht vond plaats op de Grote Markt, op het Sint-Catharinaplein, in de Hofstraat, de Achterplaats, de Beeldentuin en Grote Binnenplaats van Het Markiezenhof, op het Beursplein en in de Steenbergsestraat en de Fortuinstraat.

Om twaalf uur werd bergen op Zicht op de Grote Markt geopend waarna er op meerdere plaatsen optredens waren. Zo werd er gedanst op de Grote markt, op een podium voor het oude stadhuis, speelden er dweilbands, waren er koren te beluisteren op het Sint-Catharinaplein en werd er op het podium op het Beursplein gemusiceerd.

Op een enkele regenbui na was het prima weer waardoor de stands niet te klagen hadden over belangstelling.

Een foto-impressie van Bergen op Zicht

Op de Grote markt speelde het orkest ‘Van Alles Wa’, samengesteld uit leden van andere orkesten.

Bij het Rode kruis werd onder andere reanimatie voorlichting en demonstratie gegeven. (www.rodekruis.nl/bergen-op-zoom) Ook zoekt het Rode kruis vrijwilligers en worden EHBO cursussen verzorgd.

Bij de Lievevrouweparochie werden papieren duiven uitgedeeld met de tekst ‘Vrede’. Meer over deze parochie is te vinden op www.lievevrouweparochie.nl.

Energieke jonge danseres op het podium voor het gemeentehuis

In de ingang van de Sint Annastraat kon de slagvaardigheid getest worden op de stand van de honkbal- en softbal vereniging Wizards of Boz. Op hun Facebook pagina www.facebook.com/hsvwizards is het laatste nieuws van deze vereniging te vinden.

Op de grote markt stuiterden de kinderen van GENIE Turn- en Dansvereniging over hun springkussen. Genie heeft gym- en turnlessen voor jongeren en ouderen en dansgroepen voor alle leeftijden.

Marianne van Dort en Ad Cloïn van Portret-tekenclub “Bosschaert”1935. De portret-tekenclub zoekt leden en modellen. De club komt elke dinsdag van 13;15 tot 16:00 uur naar de Korenaere Bergen op Zoom om portret te tekenen. Contactpersoon is Ad Cloïn, telefoon 06-2043 6985.

Stichting Talokoto Nederland is een stichting voor ondersteuning van kinderen met een beperking in Gambia.Bij deze stichting kan een kind gesponsord worden. ook worden donateurs en vrijwilligers gezocht. Stichting Talokoto Nederland verkoopt ook vastenavend tasjes en krabben om geld in te zamelen. meer over dezestichting op www.talokoto.nl.

Op de Grote markt stond een stand van Stichting Vrienden van het Bravis ziekenhuis.Meer over deze stichting op hun website vriendenvan.bravisziekenhuis.nl. Ook werd er op deze stand een oproep gedaan voor vrijwilligers voor het Bravis ziekenhuis.

Reddingsbrigade Bergen op Zoom stond met een reddinmgsboot en een aantal leden op de Grote markt om leden te werven, een stukje bekendheid te krijgen en wellicht ook nog donateurs aan te trekken. Alles over Reddingsbrigade Bergen op Zoom is te vinden op de website www.strandpost.com.

Stichting Historische Kostuums maken en verhuren historische kleding voor bijvoorbeeld evenementen, theater producties. meer over deze stichting op www.historische-kostuums.nl.

Stichting in den Scherminckel is een organisatie van amateur archeologen in Bergen op Zoom. Hun website is www.scherminckel.nl. Op 13 en 14 oktober met de Nationale Archeologiedagen is er een open dag bij het gemeentelijk archeologisch depot. Meer op de website scherminckel.nl.

Het treintje

Voedselbank Goed Ontmoet is op zoek naar vrijwilligers, Chauffeurs, website beheerders, magazijn medewerkers, schoonmakers bestuursleden en meer. Informatie over deze functies en het werk van Goed Ontmoet is te vinden op hun website, www.goedontmoet.com.

Deelboz is de doorgeefwinkel in Bergen op Zoom. Bij Deelboz kunt u spullen geven en krijgen, bijna helemaal gratis! Iedereen mag voor eigen gebruik maximaal 5 artikelen gratis meenemen. Uitgezonderd kleding, schoenen, accessoires en toiletartikelen, deze kosten €0,50 per stuk, onbeperkt. Meer informatie op deelboz.nl en op Facebook.

Esther Moors vertegenwoordigde Vereniging VraagWijzer bij Bergen op Zicht. Bij Vereniging VraagWijzer kunnen inwoners van Bergen op Zoom vragen stellen over Zorg en welzijn, wonen, vergoedingen, vervoer en dergelijke.VraagWijzer is gevestigd aan de Jacob Obrechtlaan 5 in bergen op Zoom en de website is vraagwijzerboz.nl.

Deze dames met de paarse ballonnen stonden daar voor Stichting Ekulinda, een stichting die voorlichting op scholen wil geven over seksueel misbruik door middel van het boekje ‘Blijf van mijn ondergoed af’ van schrijfster Ingrid Westerduin. Meer informatie hierover op www.stichtingekulinda.nl.

De Tivoli Band uit Halsteren speelde op verschillende plaatsen in de Bergse binnenstad.

BAS staat voor “Bergse Actieve Senioren”, een vereniging voor 50plussers in Bergen op Zoom. BAS heeft 1500 leden en is aangesloten bij KBO Brabant. meer informatie is te vinden op www.basboz.nl.

Het eerstvolgende concert van Hét Concertkoor uit Bergen op Zoom is het Herdenkingsconcert WO I 1918-2018 op zondagmiddag 11 november in de Sint Gertrudiskerk te  Bergen op Zoom met het Requiem van Antonin Dvorak. Meer informatie is te vinden op: www.hetconcertkoor.nl.

Op de binnenplaats van het Markiezenhof kon bij Kruisboogvereniging Excelsior uit Halsteren met een echte kruisboog geschoten worden. Kijk op kruisboogexcelsior.jimdo.com voor meer informatie over deze vereniging uit Halsteren.

Roeivereniging Aquarius is hard op zoek naar klussers die aan het nieuwe clubhuis aan de Calandweg willen werken. Uiteraard is de club ook op zoek naar roeiers. Informatie over RV Aquarius is te vinden op www.rvaquarius.nl.

Schermvereniging Beaugeste gaf schermdemonstraties naast La Pucelle. Leden van deze vereniging beoefenen hun sport in ‘In de Roos’ in Roosendaal en in sporthal De Boulevard in Bergen op Zoom. De website van Schermvereniging Beaugeste is www.svbeaugeste.nl.

De Hwa Rang Do school uit Bergen op Zoom gaf demonstraties achter het Markiezenhof.  Op de foto een demonstratie van Nick Tjia. Meer informatie over deze Koreaanse vechtkunst van de Hwarang-krijgers is te vinden op hwarangdo.nl. Sinds kort geeft Nick ook in Hoogerheide les. lees hier meer over op Woensdrecht.nieuws.nl.

De Bergse Brandweer stond met een stand en een brandweerwagen op het Sint-Catharinaplein. Er werd voorlichting gegeven over brandpreventie en over wat te doen als er brand uitbreekt in huis. Lees hier meer over op www.watdoejijbijbrand.nl.

Hilde Bruning,organiseert, met haar vrijwilligers van Kip&Apie, kinderfeestjes voor kinderen waar de ouders geen verjaardagsfeestje kunnen betalen want het doet pijn voor een kind om van feestjes van andere kinderen te horen als ze zelf geen feestje hebben op hun verjaardag. Kip&Apie zoekt vrijwilligers en donateurs. Mer informatie: https://www.facebook.com/kipenapiekinderfeestjes of mail naar Hilde Bruning.

Uiteraard kon er op de stand van de Bergen op Zoomse Schaakvereniging een potje geschaakt worden. meer informatie over deze vereniging is te vinden op www.bozschaak.nl.

Als afsluiter van deze fotoserie, de Tivoli band op de Grote Markt

 

 

Reacties