Veel kunstenaars op Bergs Cultuur Festival

Foto:

Het Bergs Cultuur Festival hangt al weer volop in de ankers. Immers, op zaterdag 6 oktober is het weer zo ver. De locatie is weer in het centrum van de stad; Den Enghel is in zijn geheel beschikbaar.

‘Onze programma’s zijn op elkaar afgestemd, in al onze activiteiten vullen we elkaar aan. En dat is mooi want we willen in de toekomst tot een gezamenlijk mooi festival komen dat de hele binnenstad van Bergen op Zoom beslaat.’ Sonn Franken is er duidelijk over. Hij voorziet in de toekomst dat Bergen op Zoom kan uitgroeien tot culturele pleisterplaats met uitstraling tot over de landsgrenzen.

Het Bergs Cultuur Festival hangt al weer volop in de ankers. Immers, op zaterdag 6 oktober is het weer zo ver. De locatie is weer in het centrum van de stad; Den Enghel is in zijn geheel beschikbaar. Dat is ook wel nodig, want er zijn nog meer kunstenaars die zich aangemeld hebben.
‘Momenteel hebben we al 40 deelnemers. En de verwachting is dat er nog meer bijkomen.’ Volgens de organisatie zijn er nog wat mensen die hun definitieve toezegging pas laat afgeven. Maar de intentie is er wel. Veel kunstenaars dus, zoals beeldend kunstenaars, kunstschilders, fotografen en ook een striptekenaar. Daarnaast zijn er net als vorig jaar weer heel wat schrijvers die graag met het publiek in gesprek gaan over hun werk.

‘Dat was wel een leermoment voor ons,’ blikt Sonn terug op de 1e editie. ‘Heel het programma zat bomvol, zo vol dat er te weinig aandacht was voor onze kunstenaars en schrijvers. Dat hebben we verholpen door elk actief blok op te volgen door een stilteblok. Tijdens zo’n rustblok van een kwartier vragen we aandacht voor de kunstenaars en de schrijvers. We nodigen het publiek uit om hun werken te bewonderen en in gesprek te gaan. Zo krijgt iedereen de aandacht die hij of zij verdient.
Er is ook plaats voor muziek en dans. Ook voor het oog zal er wat zijn. Het is immers de intentie om een zo breed mogelijk cultuur pallet aan te bieden aan een zo groot mogelijk publiek. Uiteraard is de entree voor het publiek gratis.

Er is wel één heel speciaal moment ingeruimd voor deze dag. Om16:00 uur precies zal Bergenaar Henk Witjes zijn nieuwste boek presenteren: “Tomeloze verwarring”.   Dit moment mag je absoluut niet missen.

  • Bergs Cultuur Festival
  • Den Enghel – Grote markt 19 te Bergen op Zoom
  • Zaterdag 6 oktober, vanaf 12:00 uur inloop
  • Officiële opening om 13:00 uur.
  • Entree gratis

Deelnemers
– Beeldend kunstenaars
– Kunstschilders
– Fotografen
– Striptekenaars
– Sprekers: Van schrijven tot uitgeven, tot ver daarna
– Bergse organisaties
– Zang
– Dans

Mensen of groepen kunnen zich nog aanmelden. Dus zit je in een theatergezelschap, reenactement groep, cultureel gezelschap, band, koor, ben je singer-song writer, of kunstenaar? Meldt je aan via [email protected]

Reacties