‘The making of’… van (nog meer) op 12 oktober te veilen werken

RotaryClub Bergen op Zoom Noord heeft Bekende Bergenaren gevraagd onder begeleiding van een Kunstenaar een kunstwerk te gaan maken voor een kunstveiling.

Het thema van de kunstwerken is “Mobiliteit” en er zullen 16 werken geveild gaan worden onder bezielende leiding van veilingmeester Bas van Oevelen. De opbrengst van de kunstveiling zal ten goede komen aan de Stichting Flor van Putte in Ossendrecht (www.florvanputtestichting.nl) en de Stichting Eye Care Foundation in Nepal (eyecarefoundation.nl).

De kunstveiling van Rotary Bergen op Zoom-noord zal plaatsvinden op 12 oktober in Den Enghel en om 19.30 uur beginnen.

‘The making of’

Beginnen is spannend, maar het is vooral heel leuk om te doen.

De gelegenheidskunstkoppels zijn nu een paar weken met elkaar aan de slag om een werk te maken op basis van het thema Mobiliteit.
Begin oktober stelt Kunstforum een etalage op de Kortemeetstraat beschikbaar om de werken in tentoon te stellen. Op vrijdagavond 12 oktober is de veiling van de werken in Den Enghel. De opbrengsten komen ten goede aan twee goede doelen: de Flor van Putte stichting in Ossendrecht en St. Eye Care Foundation in Nepal.

Piet Withagen en Annemarieke van Peppen

Piet Withagen (Ministerie van Eten en Drinken) maakt onder begeleiding van Annemarieke van Peppen (fotografie) een fotocollage. Martijn de Rooij figureert als Vincent van Gogh met op de achtergrond foto’s die Piet zelf maakte in en om Bergen op Zoom.

“Piet bewondert Van Gogh” zegt Annemarieke. HJ van Broekhoven heeft geconstateerd dat dit duo het thema Mobiliteit ruim interpreteert en vertaalt naar ‘Loslaten’. Iets wat voor Piet aan de orde van de dag is, zo aan de vooravond van zijn pensioen. Piet is inmiddels over de drempel heen, maar geeft toe dat hij het begin best spannend vond. Nu ze eenmaal bezig zijn vindt hij het vooral heel leuk.

Jos Nuiten en Kees Warmoeskerken

Jos Nuiten (de Stoelemat) en Kees Warmoeskerken daarentegen hebben het thema een stuk meer letterlijk ingevuld, met een verrassend vrolijk resultaat.

Erik de Jonge en  IWAZ

Boswachter Erik de Jonge maakt met kunstenaar IWAZ een sculptuur waarin zijn werk midden in en met de natuur centraal staan.

In zijn werk wordt hij helaas steeds vaker geconfronteerd met ongewenste afvaldumping. Daarnaast ziet hij dat het natuurgebied de Brabantse Wal wordt versnipperd door wegen en snelwegen.

Het is een uitdaging om de losse stukjes natuur met elkaar te verbinden – zodat de dieren zich kunnen blijven verplaatsen. Hij wil in zijn kunstwerk graag deze beide zijden van zijn baan tot uiting laten komen.

De basis van zijn zware indrukwekkende kunstwerk is een prachtige natuurstenen sokkel die illegaal gedumpt was. Daarop komt de stam en wortels van een lijsterbes, die ooit ontkiemd is boven op de afgezaagde stam van een eik. Daardoor heeft het wortelgestel een mangrove-achtige opbouw gekregen.

Door dit prachtige stuk hout om te draaien wordt de ingenieuze structuur van de wortels blootgelegd. Dit geeft een mooie gelegenheid om op een creatieve manier een structuur van wegen en tunnels uit te beelden die met elkaar stukken natuur verbinden.

Guust Verpaalen

Guust Verpaalen van het bedrijf Kameleon Solar heeft – ook in het kader van het thema Mobiliteit – een zonnepaneel met daarop de afbeelding van een Lamborghini beschikbaar gesteld. Deze zal ook geveild gaan worden.

Veiling in Den Enghel

Via de site www.rotary.nl/bergenopzoomnoord kunt u een kijkje nemen in “The making of” van alle werken. En ook zullen de te veilen werken hierin getoond worden. Vanaf begin oktober zijn de werken ook te zien in een etalage in de stad.

Bent u geïnteresseerd in het kopen van een van deze werken? Dan bent u van harte welkom om op 12 oktober. mee te komen bieden in den Enghel, aanvang 19.30 uur, of breng tot uiterlijk 11 oktober. een schriftelijk bod uit via de genoemde site. De veiling is openbaar.

Reacties