Expositie van Jan Kettelerij in Galerie Arsis

Jan Kettelerij in Galerie Arsis
Foto: Maarten van ’t Hof

Zaterdagmiddag werd de expositie van werken van Jan Kettelerij door Kees van Dis, oud wethouder cultuur van Tholen, geopend.

Vanaf vrijdag waren de werken van Kettelerij al te bewonderen in de galerie aan de St Annastraat in Bergen op Zoom, maar zaterdagmiddag was de officiële opening door de oud wethouder cultuur van Tholen.

Ondanks dat er deze keer wat minder bezoekers waren, mede door meerdere culturele activiteiten in Bergen waren, was de sfeer er niet minder om en om een uur of drie nam Kees van Dis het woord om de expositie te openen.

Alle bezoekers werden bij de speech betrokken door het verzoek op de juiste momenten hun instemming te betuigen met de kreet ‘Hear Hear’ (zoals in het Britse parlement).

In zijn toespraak prees van Dis de vanuit Steenderen in de Achterhoek gekomen Jan Kettelerij voor zijn keuze van woonplaats, Tholen waar van Dis als wethouder cultuur erg blij mee was.

Kettelerij zijn liefde voor kunst begon met het als kind zien van een levensgrote afbeelding van een werk van Escher op een muur. Vanuit de bloemsierkunst is Kettelerij zich verder gaan ontwikkelen en heeft ook lesgegeven in kunstgeschiedenis en handvaardigheid.

Het werk van Kettelerij varieert van heel klein en subtiel tot ruim twee meter grote sculpturen van Belgisch hardsteen. ‘Terloops’ vermelde van Dis nog even dat de kunstwerken ook te koop zijn…..

Op verzoek van Kettelerij werd z’n vriend Fred Brekelmans bedankt met een fles wijn. Brekelmans maakt foto’s van Jans werk en heeft ook de poster en uitnodiging voor deze expositie ontworpen. Ook Jan Kettelerij zijn partner Jeanne werd met een bos bloemen bedankt.

Geopend

Nu de expositie geopend was konden de bezoekers op hun gemak, eventueel met een drankje in de hand, de aanwezige kunstwerken op deze overzichtstentoonstelling van Kettelerij zijn werk bewonderen.

Praktische informatie

Locatie: Galerie Arsis, Sint Annastraat 10, Bergen op Zoom
Openingstijden: 12:00 tot 17:00 uur
Alle vrijdagen en zaterdagen en op koopzondag 28 oktober.
Toegang: gratis

Links

 

Informatie en foto’s: Maarten van ’t Hof

Reacties