Op deze kunstwerken kun je vrijdag bieden voor het goede doel

Voor de kunstveiling op 12 oktober 2018 zijn er spontaan door diverse kunstenaars werken aangeboden om ook te veilen voor het goede doel. Het geld wat hiermee wordt opgebracht komt ten goede aan de Flor van Putte stichting in Ossendrecht en aan St. The Eye Care Foundation in Nepal.

  • AnneMieke van der Zwan (kunstschilder) stelt uit eigen werk een drieluik De Roze Wolk ter beschikking voor de veiling. Het thema van dit werk raakt het werk van de Eye Care Foundation in Nepal. In de hoop dat hulpvragers weer een roze wolk kunnen zien. Met wat goud voor alle artsen, verpleegkundigen en ander hulpverleners, mede de mensen die het mogelijk maken dat dit gerealiseerd wordt.
  • Karin van de Looij (kunstschilder) heeft het kleurrijke schilderij “Nubische vrouw” beschikbaar gesteld. Deze Nubische vrouw maakte tijdens haar reis in Egypte heel veel indruk op haar, zoals ook de Nijl en het vruchtbare gebied eromheen.
  • Carinne Elion – Valter blijkt naast raadslid D’66 ook een talent voor schilderen te hebben. Het schilderen van dit soort intuïtief werk betekent een bevrijding en relativering van het bestuurlijke en juridische taalgebruik waarmee zij als raadslid en in haar werk als docent rechten mee te maken heb. Het doek “Water in beweging” drukt een paar dingen uit die voor haar verbonden zijn met het thema ‘Mobiliteit’. Het gaat over ons bestaan. In beweging zijn biedt mensen de mogelijkheid om andere mensen te ontmoeten en kennis te maken met zaken die buiten het directe gezichtsveld liggen. Een ontmoeting is ook een uitnodiging om dieper in de gevoelens en gedachten van een ander te duiken. Soms leidt zo’n ontmoeting ertoe dat men geheel in de ander opgaat. Je kunt jezelf geheel verliezen in de ander, alsof je diep in het water duikt. Er zit dus ook een onheilspellend tintje in het bewegen en ontmoeten. Maar wie in beweging is, komt daar ook weer uit. Na een intensieve kennismaking ga je nadenken over jezelf en hoe jij tegenover dingen staat. Dat leidt weer tot lichtheid en relativering. Water in beweging gaat dus over mentale beweeglijkheid en wat daarbij komt kijken.
  • Van wijlen hoofdcommissaris en schilder/dichter, en voormalig lid van Rotary BoZ-noord, Magchiel Dierckx zijn door zijn weduwe een viertal werken beschikbaar gesteld. Het grootste werk “De vlag dekt de lading!” meet 3m x 2,40m. Dit werk zal in een bedrijfshal of hoge huiskamer prachtig tot zijn recht komen.
  • Mireille Corsten (kunstschilder) werd geïnspireerd door Volkan Tasdan die zij begeleidde in het maken van een intuïtief schilderwerk. Zij werd getroffen door de wetenschap dat een slechtziende medemens in Nepal slechts 35 euro verwijderd is van blind of ziend door het leven gaan. Dat daarmee het leven voor de betreffende persoon totaal verandert: van afhankelijk naar zelfstandig, van (kans)arm naar zelfvoorzienend, van niet gezien worden naar zichtbaar zijn, zicht krijgen, een gezicht krijgen, letterlijk en figuurlijk van donker naar licht. Zij stelde zich voor hoe het moest zijn, zo in die duisternis en hoe overweldigend het licht zou zijn voor iemand die het zicht in de ogen krijgt.. Voor de nauwlettende kijker is er in die wereld een gezicht terug te vinden van de man of de vrouw in Nepal die door uw aankoop van dit schilderij niet alleen het zicht, een gezicht maar ook het leven terug heeft gekregen.
  • Een zonnepaneel van Kameleon Solar met daarop een afbeelding van een Lamborghini zal ook onder de hamer gaan.

Boven dit artikel en via de site www.rotary.nl/bergenopzoomnoord/ zijn alle te veilen werken te bekijken. Ook treft u op deze site een korte impressie van “the making of” per koppel. De werken zijn ook te aanschouwen in de etalages van de Kortemeestraat 9 in Bergen op Zoom.

Iedereen is van harte welkom om op vrijdag 12 oktober a.s. in den Enghel deze veiling bij te wonen, aanvang 19.30 uur. Bent u geïnteresseerd in het kopen van een van deze werken, maar niet in de gelegenheid om op de avond van de veiling in den Enghel te zijn? Dan is er ook de mogelijkheid om tot uiterlijk 11 okt. a.s. een schriftelijk bod uit te brengen via [email protected]

Lees ook:

Directeuren, wethouders en kunstenaars maken kunst voor het goede doel

 

Reacties