Annemarieke van Peppen wint Tamoil Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren

Annemarieke van Peppen, impact art kunstenaar
Foto: Mark de Groot

De Tamoil Cultuurprijs voor Kunsten en Letteren wordt dit jaar toegekend aan Annemarieke van Peppen, impact art kunstenaar.

De jury, onder voorzitterschap van Willem Vermeulen, was unaniem in haar oordeel om de prijs aan haar toe te kennen. De prijs, bestaande uit een replica van de in 1981 door de BV Sakko – bij gelegenheid van het 75-jarig bestaan van het bedrijf – geschonken zeeridderwindvaan op de toren van het Markiezenhof, een oorkonde en een geldbedrag, zal haar worden uitgereikt op zaterdag 10 november 2018 (12 uur) in de Hofzaal van het Markiezenhof.

Van Peppen is geboren in Rotterdam, getogen in Huijbergen en wonend in Bergen op Zoom. Ze vindt haar inspiratie in de (mede)mens en haar/zijn verhaal. Na haar mode opleiding en een aantal lange reizen legde ze zich toe op polaroidkunst en web-design. Vervolgens ontwikkelde ze zich op het gebied van het maken van installaties en collages. Enige jaren geleden werd ze uitgenodigd om ‘artist in residence’ te zijn in het Markiezenhof. Hier ontstonden installaties in het kader van het project “Beweeg Me”.

De laatste jaren kwam haar ontwikkeling in een stroomversnelling. De projecten verhuisden van Bergen op Zoom naar o.a. Eindhoven, Barcelona en (binnenkort) Antwerpen. Momenteel is ze zowel werkzaam in Bergen op Zoom (project Café Atelier) als in Breda (BredaPhoto: To Infinity and Beyond).

In de jury van de Tamoilprijs hebben, naast voorzitter Willem Vermeulen, zitting: Floor de Groot, Annebelle Kools-van der Wielen, Hans Jorg van Broekhoven en Jasper Witjes.

Video uit 2015:

 

Reacties