€ 7.752,- voor de twee goede doelen door kunstveiling

Foto:

De kunstveiling op 12 oktober door Rotaryclub Bergen op Zoom-noord heeft € 7.752,- opgeleverd voor de Flor van Putte stichting in Ossendrecht en St. Eye Care Foundation in Nepal.

Goed gevulde zaal

In een goed gevulde en tot galerie/veilinghuis omgetoverde grote zaal van Den Enghel wist veilingmeester Gerlof Jorritsma deze avond de sfeer goed er in te brengen en mensen aan te zetten tot royale biedingen. Onder toeziend oog van notaris mr. H.J.N. Bakker zijn 23 kunstwerken verkocht. Hoewel er wel belangstelling voor was is het Lamborghini-zonnepaneel, dat beschikbaar was gesteld door Kameleon Solar, helaas niet onder de hamer gegaan omdat het helaas beschadigd is geraakt. Gemiddeld leverde een werk € 315,30 op.

Werken die het meest hebben opgeleverd

De werken die het meest hebben opgeleverd zijn Vincent, Herman en Piet – het werk van Piet Withagen o.l.v. Annemarieke van Peppen, Simul – de Olifant van Connie Zagers begeleid door IWAZ, Contact – van Wim van Poppelen i.s.m. Sjoerd van den Boom en uiteraard ook Allegorie van Goed en Kwaad van Yvonne Kammeijer, Ed Vreman en Nick Franken.

Geen onkostenvergoeding

Door af te zien van hun onkostenvergoeding hebben de kunstenaars Sjoerd van den Boom, Karin van de Looij, Irene Weug en Peter Franssen het bedrag wat daarvoor gereserveerd was ook voor de goede doelen beschikbaar gesteld.
Vanuit de Rotary Bergen op Zoom-noord is nog een extra bijdrage geleverd waardoor aan het eind van de avond € 10.500 euro aan de goede doelen uitgereikt is.

 Vlot en gezellig

De avond verliep vlot en was gezellig, mede door de overvloed aan hapjes die door Fort Smakelijk beschikbaar waren gesteld. Zowel de makers als de begeleidende kunstenaars zijn zeer positief over het goed georganiseerde initiatief, ze vonden het ontzettend leuk om hieraan deel te nemen. Kortom: zeker voor herhaling vatbaar!

Reacties