Vernieuwde foyer geopend: Dit is het nieuwe T-Café

De foyer van Gebouw-T is een restyling ondergaan. Zaterdagavond werd het vernieuwende T-café officieel geopend.

Waar de oude foyer meer weg had van een voetbalkantine, is het nu een echt café geworden. Dat zei Matthijs van Ipenburg van Atelier IEP over zijn ontwerp. De ontwerper kreeg de opdracht mee het café warmer te maken, passend bij de muzikale omgeving en met gebruik van duurzaam materiaal. Dit heeft zijn vorm gekregen in een mooi en levendig decor, waarin oude paneeldeuren een tweede leven krijgen. Tevens zijn er nieuwe zit- en stameubels gemaakt, waarbij ruwe balken en grenen planken een tweede leven krijgen. En het mag dan wel gebruikt materiaal zijn, maar “pantyproof” (glad afgewerkt) zijn de nieuwe meubels wel, bleek tijdens een gesprek tussen Van Ipenburg en Marlies van Lier, die de avond aan elkaar praatte. Bijzondere details die werden aangestipt zijn onder meer het de lamp die gemaakt is van Jupiler flesjes en glazen en het mengpaneel dat in de statafels is etst met behulp van laser. In het midden van het café verwijs een paardenhek naar de oude functie van het gebouw als militaire manage.

Na het gesprek met de ontwerper ging van Lier met de microfoon langs een afgevaardigde van de bierbrouwer (Anheuser-Busch InBev), de hoofdsponsor (Rabobank), de huiscateraar (Culinair Vleghels) en de wethouder cultuur.

Na de opening van het café konden bezoekers van het concert van The Policed genieten. Het is inmiddels tien jaar geleden dat The Police hun ‘reunion tour’ deed. Tributeband The Policed bracht nu iets van die energie, muzikaliteit en dynamiek terug op het podium. Drie liefhebbers, drie muzikanten en onder andere de hits ‘Roxanne’, ‘Message in a Bottle’, ‘Can’t Stand Losing You’ en ‘So Lonely’.

Reacties