Els van der Meijden exposeert in Galerie Arsis

Foto: Trudie Vrolijk

Zaterdagmiddag werd In Galerie Arsis de overzichtstentoonstelling geopend met schilderijen van Els van der Meijden.

Foto’s en informatie: Trudie Vrolijk

Opening door Ton van Erp

Het was een bijzonder vrolijke opening. Oud klasgenoot van Els, de kunstenaar Ton van Erp, werd door Christine Veraart aangekondigd. Hij had een aantal gekleurde lange latten bij zich, waarmee ook de gasten werden uitgenodigd om deel te nemen aan deze performance met als resultaat een nieuw en uniek kunstwerk.

Na de opening hadden de gasten alle tijd om de overzichtstentoonstelling van Els in Galerie Arsis te bekijken en bewonderen.

Els van der Meijden

Els van der Meijden is geboren in Sint Oedenrode. In 1980 ronde Els haar studie Grafische vormgeving aan de Koninklijke Kunstacademie te Den Bosch af en in 1993 verhuisde zij naar Oud- Vossemeer.

Nadat in 1996 bij een brand al haar werk, voornamelijk etsen en tekeningen, verloren gingen en het runnen van een manege, te veel tijd in beslag neemt, wordt er noodgedwongen niet veel meer gedaan aan het etsen en schilderen. Maar haar vreatieviteit laat zich niet stoppen en na een cursus fotografie en foto bewerking in 2008, koopt Els een nieuwe spiegelreflexcamera, en gaat na haar werk in de manege weer aan de slag.

Haar werk bestaat uit acrylschilderijen en op dibond en canvas afgedrukte bewerkte foto ’s.
De techniek bestaat uit fases. Ze schildert eerst met acrylverf op canvas. In de volgende fase neemt ze foto’s van het schilderij. In de derde fase, knipt of kopieert ze uit de foto een gedeelte die ze wil gebruiken. En plaatst die vervolgens weer in het beeld. Zo bouwt ze digitaal het beeld op. Er ontstaat een nieuw beeld, opnieuw gerangschikt.

Praktische informatie

Locatie: Galerie Arsis, Sint Annastraat 10, Bergen op Zoom
Openingstijden: 12:00 tot 17:00 uur
Alle vrijdagen en zaterdagen en op koopzondagen
Toegang: gratis

Links

 

 

 

 

Reacties