Het Palet heeft nu ook het Brabants Verkeersveiligheidslabel

Basisschool Het Palet in Bergen op Zoom heeft het Brabants Verkeersveiligheidslabel ontvangen. Het label met het beeldmerk SEEF de Zebra toont aan dat de school zich inzet voor verkeerseducatie en -veiligheid rond de school.

Afgelopen week werd het het label, in de vorm van een verkeersbord met daarop SEEF, in ontvangst genomen door twee leerlingen van de school. “De wijkagent Erik Stalpers, die op een skelter de school binnen fietste, kreeg een paar verkeersvragen van leerlingen, die hij direct moest beantwoorden. BVL-auditor Jurrien van der Veer heeft een toespraak gehouden en complimenteerde de school dat het bronzen label binnen één jaar behaald is. Wethouder Patrick van de Velden gaf aan dat BS Het Palet de 22e school is in Bergen op Zoom die in het bezit is van het BVL”, zo vat het schoolbestuur de feestelijke dag samen.

Alle leerlingen en belangstellenden kregen als traktatie een cupcake met een afbeelding van een verkeersbord. De leerlingen krijgen op de school verkeerslessen en er zijn verkeersprojecten met praktische oefeningen. Verder is er aandacht voor de schoolomgeving en zijn de wegen naar school zo verkeersveilig mogelijk.

Reacties