50 Jaar lokale televisie in Bergen op Zoom

Foto van de eerste test uitzending vanaf het dak van het verpleeghuis
Foto: ZuidWest TV

Op 17 februari 1969 vond in Bergen op Zoom de eerste (test) televisie-uitzending plaats van ABG-TV, het huidige ZuidWest TV.

Carnavals optocht

Met een ingehuurde camera werd, vanaf het dak van het toenmalige verpleeghuis ABG, de voorbijtrekkende carnavalsoptocht in beeld gebracht, zodat 80 bewoners de optocht vanuit hun bed konden zien op tv.

ZuidWest TV

50 jaar later maken de medewerkers van ZuidWest TV zich op voor de 50ste carnaval. ‘De test uitzendingen waren zo’n groot succes, dat in oktober 1969 ABG-TV opgericht werd’ aldus Maarten van den Boom, huidig directeur van de omroep, maar ook zoon en neef van grondleggers Jack van den Boom en Hans Sterk. ‘Wij zijn uitgegroeid naar een multimedia organisatie, maar blijven trouw aan onze oorsprong. Nog steeds brengt ZuidWest TV evenementen, en inmiddels ook nieuws, bij de mensen thuis. Vooral de mensen die er niet zelf bij kunnen zijn doen we hier een enorm plezier mee’ zegt Van den Boom.

50 Jaar televisie

Vlak voor de uitzending van de optocht in Bergen op Zoom staat de omroep stil met een blik op het rijke Carnavals archief van de omroep. In het najaar viert de omroep , vanuit de nieuwe studio’s dat ze 50 jaar televisie maakt.
Later dit jaar worden alle activiteiten hier omtrent uitgebreid aangekondigd.

Reacties