24 februari: Vastenavend vinyl middag “Das d’n aard van ’t plaatje”

Foto: hetperkeffect

“Met een beetje zoeken zijn de originele Vastenavend singles op vinyl wel te vinden”, aldus de Peter Janssen en Joost Schetters van Hetperkeffect. Op 24 februari kruipen ze in de huid van diskjockey Vie en Niel om live in café Les Vedettes Bergen op Zoom plaatjes te draaien.

“Net na de oorlog werd de muziek van de Vastenavend gebaseerd op liedjes van uit de Jordaan, België, Duitsland en zelfs Amerika. Nummers en arrangementen van onder andere Johhny Jordaan, Paul Anka, en Sjakie Schram werden gebruikt voor de Vastenavend”, legt Peter Janssen uit. Zo is de muziek van “Kunde oe pertijke
blaze” uit 1957 oorspronkelijk van “Hup sansee de platte boender” van de Jordaanse zangeres Rika Jansen. En is de melodie van “Me steke van wal” ook te horen in “de langste dag” van Paul Anka.

Vinyl

Niet alleen de originele liedjes van de eerste 21 jaar komen aan bod tijdens ‘ Da’s d’n aard van ‘t plaatje’, ook worden alle vinyl singles die zijn opgenomen door de Boere van de Leutige Ploeg door de DJ’s Vie en Niel gedraaid.

Café Les Vedettes

Iedereen is welkom in café Les Vedettes om al het vinyl dat met de Vastenavend te maken heeft te bekijken en te beluisteren. Dit wordt professioneel aan elkaar gedraaid door de DJ’s Vie en Niel. De deuren openen om 15:11 uur en de entree is gratis. Op deze middag zijn er ook speciaal voor kinderen oud Hollandse spelletjes. “Pas op met confetti en serpentines op de platenspeler”, waarschuwen ze.

Reacties