Station Bergen op Zoom krijgt in 2022 een upgrade

Foto: NS

Treinstation Bergen op Zoom krijgt net als in Goes een Stationshuiskamer. Ook station Krabbendijke krijgt een kleine upgrade. NS gaat de komende jaren 65 miljoen euro investeren in circa 200 stations, dat maakte het spoorwegbedrijf bekend tijdens de presentatie van de jaarcijfers.

De Stationshuiskamer in Goes ging eind vorig jaar open (foto). Goes is volgens NS het 16e station met een StationsHuiskamer. In Goes zijn de Smullers en de Kiosk samengetrokken in één aantrekkelijke verwarmde ruimte. Met de robuuste tafels, de kuipstoeltjes, de sfeervolle aankleding, de koekoeksklok en de planten heeft het station er echt een ‘ wachtverzachter’ bij. Het assortiment is net wat anders dan de Kiosk omdat je in de StationsHuiskamer van Goes ook terecht kan voor een warme snack uit de frituur.

Station Bergen op Zoom krijgt volgens NS in 2022-2023 een Stationswoonkamer. “Reizigers kunnen hier even rustig kunnen zitten, met voorzieningen als Wifi, actuele reisinformatie en de mogelijkheid om iets te eten of drinken”, aldus NS.

Station Krabbendijke krijgt een toilet. “Omdat een toegankelijk en schoon stationstoilet belangrijk is voor de reiservaring van reizigers wil NS binnen 3 jaar samen met ProRail op 92 kleine stations een vernieuwd toilet realiseren, waar reizigers contactloos kunnen betalen. Hiermee komt 90% van de reizigers langs een modern, schoon en toegankelijke stationstoilet.”

Reacties