Hoe maken we het groene, goede leven voor iedereen toegankelijk?

Donderdag 28 maart vindt van 19.30 tot 22.00 uur de Stadspodium Meet-Up Worsteling van de Groenmens plaats in het Binnenstadslab, Zuivelstraat 5 in Bergen op Zoom.

VPRO Tegenlicht maakt afleveringen over maatschappelijke relevante thema’s die ons allemaal aangaan. Het Stadspodium Bergen op Zoom organiseert Meet-Ups rondom deze afleveringen om te inspireren en ervaringen en ideeën met elkaar te delen. Op donderdag 28 maart vindt de volgende Meet-Up plaats waarbij de aflevering Worsteling van de Groenmens centraal staat.

Worsteling van de Groenmens

De aflevering Worsteling van de Groenmens gaat in op ons consumptiegedrag en welke dagelijkse dilemma’s en hoofdbrekens wij kunnen hebben om zo groen mogelijk te leven. Met ons consumptiegedrag zoals het eten van vlees, het kopen van luxegoederen en vliegen veroorzaken we schade aan het klimaat. Om dit te verminderen is gedragsverandering nodig, maar liever verliezen we daarbij niet al te veel comfort.

De vraag is ook hoe we het groene, goede leven voor iedereen toegankelijk maken. Niet alleen voor de mensen die het kunnen betalen, diegenen die hun boodschappen doen bij de Groene Slager, ecologische designmeubelen kopen of zich een Tesla kunnen veroorloven. De aflevering maakt een reis langs mensen die worstelen met het maken van de juiste keuzes bij het terugdringen van hun ecologische voetafdruk. En zelfs in klimaattherapie gaan om hun ‘ecopaniek’ onder ogen te komen.

Programma van de Meet-Up

De avond start met het bekijken van de aflevering. Een moderator begeleidt de avond. De aanwezigen gaan daarna met elkaar in gesprek aan de hand van prikkelende fragmenten, vragen, stellingen en opdrachten. De avond wordt afgesloten met een borrel bij de bar van het Binnenstadslab.

Aanmelden

Iedereen is welkom op de Stadspodium avonden. De toegang is gratis. Aanmelden is niet persé nodig, maar kan via Eventbrite of door een e-mail te sturen naar [email protected] De link van Eventbrite staat bij het evenement op de Facebookpagina van het Stadspodium.

Stadspodium Bergen op Zoom

Het Stadspodium is een werkgroep met gedreven vrijwilligers die streven naar een sterker burgerschap en verbinding tussen (burger)initiatieven in Bergen op Zoom en omgeving. Het Stadspodium organiseert avonden rondom maatschappelijk relevante thema’s om te inspireren en verbinden en om ideeën te delen voor (collectieve) actie en initiatieven.

Reacties