Tiende Record Store Day groot feest voor Bergse muziekliefhebber

Voor muziekliefhebbers is een bezoek aan De Waterput altijd een feest, maar zaterdag was het feest nog groter dan normaal. Er waren liveoptredens van onder meer De Staat en The Bony King Of Nowhere in het kader van Record Store Day.

Record Store Day werd in Nederland voor de 10e keer gehouden en is voor iedereen vrij toegankelijk. Er zijn op die dag optredens -de zogenaamde instores- en ook honderden releases van nieuwe liedjes, remixes, gekleurd vinyl, nooit eerder uitgebrachte juweeltjes, etc. “Record Store Day is voor de meeste platenzaken inmiddels belangrijker dan kerst”, zegt de organisatie.

De spits werd afgebeten door Mooneye uit België. Daarna was het tijd voor Tangarine, een eeneiige tweeling Arnout en Sander Brinks uit Assen. Na Wardrobe (B) en Edgar’s Hair stroomde de platenzaak aan de Bosstraat in Bergen op Zoom vol met mensen die De Staat live wilden meemaken.

Daarna speelden The Avonden en Ralph De Jongh, waarna Bram Vanparys, uit Gent, in Bergen op Zoom de dag afsloot met zijn optreden als The Bony King Of Nowhere.

 

 

Reacties