Doe mee met de jaarlijkse lokale erfgoedprijs en win € 500

Tentoonstelling de laatste kloosterkapel won de erfgoedprijs 2018 van de gemeente Bergen op Zoom.
Foto: Gemeente Bergen op Zoom

De gemeente Bergen op Zoom wil haar erfgoed in het zonnetje zetten en eigenaren en initiatiefnemers stimuleren om op een eigentijdse en innovatieve manier met erfgoed om te gaan. Daarom is de lokale erfgoedprijs in het leven geroepen.

“Bovendien hopen we door het instellen van de prijs erfgoed meer en breder onder de aandacht te brengen. Dat geldt zowel voor materieel als voor immaterieel erfgoed”, aldus de gemeente. De gemeente roept particulieren, bedrijven, instellingen en andere initiatiefnemers uit Bergen op Zoom op om mee te doen met de lokale erfgoedprijs. Om in aanmerking te komen voor de lokale erfgoedprijs moeten projecten in 2018 zijn opgestart of gerealiseerd. Het gaat om vormen van beheer van cultuurhistorisch erfgoed, restauratieprojecten en/of het in stand houden van erfgoed. Zowel materieel als immaterieel erfgoed komt voor de prijs in aanmerking . Ook wordt gekeken naar de mate van publieksbereik, hoe op een creatieve en innovatieve manier met erfgoed wordt omgegaan en in hoeverre het project bijdraagt aan kennis en beleving van het erfgoed in Bergen op Zoom.

Hoe je mee kunt doen, de voorwaarden en de tijdsplanning voor deze prijs vind je op www.bergenopzoom.nl/erfgoedprijs. Op 13 september wordt de prijs uitgereikt. De winnaar ontvangt € 500.

Reacties