Gemeentelijke toegang Sociaal Domein geopend

Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Vanaf dinsdag 7 mei a.s. is er één plek voor hulp- of ondersteuningsvragen voor inwoners van de gemeente Bergen op Zoom.

“Doel hiervan is dat de ondersteuning efficiënter en effectiever wordt, doordat er wordt samengewerkt door de verschillende aanvraagbehandelaars”, zegt de gemeente. Het bezoekadres van de gemeentelijke toegang Sociaal Domein is op het Stadskantoor in Bergen op Zoom, Jacob Obrechtlaan 4.

Voorheen konden inwoners voor hulp en ondersteuning op het gebied van jeugd en Wmo terecht bij de gemeente. Vragen over werk en inkomen werden in behandeling genomen aan de balie van de ISD Brabantse Wal. Bij het Centrum voor Jeugd en Gezin kon men terecht met vragen over opgroeien en opvoeden. Door alle aanvraagbehandelaars nu samen te brengen op één plaats kan de hulpvraag beter worden beantwoord en kan een mogelijke oplossing integraal afgestemd worden op specifieke situaties.

De gemeentelijk toegang is geopend van maandag tot en met donderdag van 9.00 – 17.00 uur, op vrijdag van 9.00 – 13.00 uur. In het weekend is de toegang gesloten.

Reacties