ANWB waarschuwt voor drukke spits door Hemelvaart

Foto:

De woensdagmiddagspits (29 mei) wordt een stuk drukker dan normaal, daarvoor waarschuwt de ANWB. Veel mensen hebben in verband met Hemelvaartsdag een lang weekend vrij en vertrekken woensdag voor een korte vakantie. Vorig jaar leverde dat aan de vooravond van Hemelvaart meer dan 640 km file op.

Op Hemelvaartsdag zelf (30 mei) en vrijdag 31 mei is er geen sprake van een ochtend- of avondspits. Wel zullen dagjesmensen lokaal voor files zorgen bij o.a. attractieparken en bij Roermond vanwege de vele bezoekers aan de outletstores. Bij Amsterdam is tijdens het weekend, vanwege werkzaamheden, de A10-Zuid van vrijdagavond 22.00 uur tot maandagochtend 05.00 uur afgesloten richting Amerfoort (A1). Ook de A4 richting Amsterdam is dan dicht tussen knp. Badhoevedorp en knp. De Nieuwe Meer.

Drukte buitenland

Naast een verblijf in eigen land zijn tijdens het lange weekend Duitsland, België en Frankrijk populaire bestemmingen. Ook daar wordt het woensdagmiddag en -avond druk.

België:
In België staan flinke files rond Antwerpen en Brussel en op de E40 naar de kust.

Frankrijk:
In Frankrijk is het druk op wegen vanuit Parijs naar het westen en zuiden.

Duitsland:
In Duitsland loopt het verkeer vast richting de Oostzeekust en rond FrankfurtNeurenberg en München.

Oostenrijk en Zwitserland:
In Oostenrijk en Zwitserland is er vooral veel vertraging op de routes naar het zuiden, waarbij in Zwitserland de Sint Gotthardtunnel in de A2 het grootste knelpunt is.
Verkeersinformatie buitenland

Zondag 2 juni

Zondag 2 juni gaan de meeste mensen in de loop van de middag weer terug naar huis met opnieuw kans op files.

Reacties