Opening vierde deel expositie ‘Lage Landen’ in Galerie Arsis

Antoinetta Reesink bij haar schilderij 'Rust'
Foto: Jan

Vrijdagavond werd in Galerie Arsis het vierde en laatste deel van de expositiereeks in het kader van ‘Lage Landen’ geopend.

Vorig jaar zijn door Arsis een groot aantal kunstenaars uitgenodigd om een kunstwerk te maken, aansluitend op de expositie van Rijksmuseumstukken in het kader van het thema Lage landen. Uiteindelijk werden er wel tweehonderd kunstwerken ingeschreven. Een jury heeft hieruit een selectie gemaakt van zeventig kunstwerken.

Van de zeventig kunstwerken zijn er twintig tot en met 10 juni te zien in het Markiezenhof als aanvulling op de Lage Landen expositie met kunstwerken uit het Rijksmuseum.

Kunstwerken uit de Rijksmuseum collectie in het Markiezenhof

Enkele van de twintig geselecteerde hedendaagse kunstwerken

De overige vijftig door de jury geselecteerde kunstwerken zijn verdeeld over vier exposities in Galerie Arsis in Bergen op Zoom te zien (geweest). De eerste expositie liep van 16 februari tot 31 maart, de tweede van 5 april tot 28 april, de derde van 3 mei tot 26 mei en de vierde en laatste expositie is vanaf heden tot 30 juni te zien.

‘Jantjeskeet 1’ door A3 Hogenhorst

Afwijkend van de openingstijden van het Markiezenhof is deze expositie op vrijdagen, zaterdagen en koopzondag te bezoeken gedurende de hele maand juni van 12:00 tot 17:00 uur.

Zeven kunstenaars

In deze vierde expositie hangen werken van zeven kunstenaars. Bij de opening waren Marcel van Tienen, Antoinetta Reesink en Victor van de Lande aanwezig. De overige kunstenaars die exposeren zijn Riekie Janssen-Sintzen, Lea Adriaans, A3 Hogenhorst en Ron Weijers.

Marcel van Tienen bij zijn schilderij zonder titel

De opening

Even na achten werd de expositie door Christine Veraart geopend. Na de introductie over het M5 project nodigde Christine de aanwezigen ook uit om naar de expositie ‘heerlijke Kunst’, bij de Blauwe Sluis te Steenbergen, te komen.

De expositie wordt geopend

Tekening van 150 x 245 cm met Acryl, houtskool, inkt pastelkrijt en potlood op papier door Lea Adriaans

Victor van de Lande  tussen zijn twee schilderijen met als titels, Zwork (links) en Windmolens (rechts)

Praktische informatie

Locatie: Galerie Arsis, Sint Annastraat 10, Bergen op Zoom
Openingstijden: 12:00 tot 17:00 uur
Alle vrijdagen en zaterdagen en op koopzondagen
Toegang: gratis

‘Skyline Temptation’ door Ron Weijers

Links

Reacties