Digitale overdracht ontslagbrief voor patiënten Bravis ziekenhuis

Ilona Huijbregts, ICT-verpleegkundige in het Bravis ziekenhuis, is trots op de gerealiseerde overdracht via XDS (Cross-enterprise Document Sharing)
Foto: Bravis

De verpleegkundige overdracht van Bravis komt voortaan vanuit het elektronisch patiëntendossier (HiX) van het Bravis ziekenhuis automatisch terecht in de Elektronische Cliënten Dossiers (ECD’s)

Ontslagbrief

De tijd dat een patiënt na een verblijf in het Bravis ziekenhuis de eigen ontslagbrief meekrijgt voor het verpleeghuis, verzorgingshuis of thuiszorgorganisatie is vanaf nu voorbij. De verpleegkundige overdracht komt voortaan vanuit het elektronisch patiëntendossier (HiX) van het Bravis ziekenhuis automatisch terecht in de Elektronische Cliënten Dossiers (ECD’s) van Thuiszorg West-Brabant, tanteLouise en Groenhuysen. Binnenkort zal dit ook het geval zijn bij Surplus.

Direct in het dossier van de cliënt

Ilona Huijbregts, ICT-verpleegkundige in het Bravis ziekenhuis, is trots op de gerealiseerde overdracht via XDS (Cross-enterprise Document Sharing). “De zorginstelling kan nu inlezen wat de zorgvraag/situatie van de cliënt is, voordat de cliënt thuis is of bij het verpleeghuis aankomt. Geen papier meer wat kwijt kan raken of waar naar gezocht moet worden. De informatie hoeft niet meer ingescand te worden, maar staat direct in het dossier van de cliënt.”

Portaal van eOverdracht

Steven Tooten, projectleider eOverdracht vanuit St. Regionaal Elektronisch Netwerk (REN) West-Brabant, beschrijft de nieuwe functionaliteit als volgt: “Het portaal van eOverdracht, wat we met Forcare hebben ontwikkeld, ging vorig jaar al live. Sindsdien verloopt het regelen van ‘nazorg extern’ met de vier aangesloten VV&T-instellingen voor de transferverpleegkundigen van het Bravis ziekenhuis al digitaal. Maar dit was vooral voor nieuwe patiënten.

 

 

Reacties