Open dag West Brabantse Waterlinie afgelast

Foto:

De open dag West Brabantse Waterlinie op Fort Henricus, Fort de Roovere, Waterschans en het Ravelijn is afgelast. “In verband met de weersomstandigheden kunnen wij de veiligheid van de bezoekers en deelnemers niet garanderen en is het niet verantwoord het evenement door te laten gaan”, meldt de organisatie in een persbericht.

Fort Henricus is onlangs in ere hersteld en zou op 8 juni opgeleverd worden in het bij zijn van genodigden. Helaas zijn de weersomstandigheden niet gunstig, waardoor de veiligheid op en rondom het Fort niet te waarborgen is. Dit geldt voor zowel de partijen die de dag mede mogelijk maken als de bezoekers.

Bij verschillende instanties is advies ingewonnen. De organiserende partijen zijn samen met burgemeester Van den Belt op Fort Henricus geweest en hebben ook waargenomen dat het niet haalbaar is de veiligheid te garanderen. In gezamenlijkheid is besloten het volledige evenement dan ook af te gelasten; dit geldt zowel voor de officiële opening op Fort Henricus als de activiteiten op de drie locaties in Bergen op Zoom.

Burgemeester van den Belt: “We vinden het ontzettend jammer dat we hebben moeten besluiten deze dag af te gelasten, maar veiligheid gaat boven alles. We hadden u graag verwelkomd op onze prachtige locaties van de West Brabantse Waterlinie. We hopen u dan ook in de toekomst hier te ontmoeten.”

Reacties