Herinneringshuisjes tijdens flinke storm opgehangen

Weer of geen weer: de herinneringshuisjes moesten en zouden in de boom gehangen worden. Zaterdagmiddag gebeurde dat tijdens een flinke storm, aan de Tureluur op de Bergse Plaat.

Alleen het besef van het verleden kan ons het heden doen verstaan.

“De weinige aanwezigen die wind durfden te trotseren zijn in de gelegenheid gesteld een herinnering op te schrijven op een strookje papier, dit op te rollen en in een vogelhuisje stoppen, dat hierdoor een “warm nestje” vol met herinneringen wordt. Elke keer als je langs de bomen met vogelhuisjes loopt, kun je even stilstaan bij je herinnering en wellicht nog andere herinneringen eraan toe willen voegen”, aldus één van de betrokkenen.

Op 25 mei jl. heeft kunstenaar Sjoerd van den Boom een creatieve workshop geleid waarin deelnemers een vogelhuisje als herinneringssymbool voor lief of leed hebben gemaakt. De herinnering is het penseel, dat het best de kleur toevoegt aan de echte poëzie.
Deze workshop werd mede mogelijk gemaakt door Rotary Bergen op Zoom-noord, als onderdeel van het project de Plukroute in Bergen op Zoom.

Wilt u zelf ook zo’n herinneringssymbool maken? Daarvoor kunt u zich aanmelden via de website www.SjoerdvandenBoom.nl. Met de gemeente is afgesproken dat per wijk 1 herinneringsplek kan worden gemaakt.

Reacties