Negenhonderd bezoekers op Dag van de Bouw in zwembad de Schelp (fotoserie)

Het zwembad dat meer dan een jaar dicht is voor een ingrijpende verbouwing maakt mensen nieuwsgierig. Dat bleek wel uit de opkomst tijdens de Dag van de Bouw in van Zwembad de Schelp.

UPDATE 25 juli 2019: Op maandag 2 september is de officiële opening van zwembad De Schelp. Publiek is vanaf 17 uur welkom bij het laatste onderdeel van de opening. Daarna gaan echt de deuren van het zwembad open (rond 17.15 uur) en mag iedereen vrij komen zwemmen. 

Tijdens de landelijke Dag van de Bouw op zaterdag 15 juni 2019 waren veel bouwprojecten te bezoeken voor publiek. Ruim negenhonderd mensen bezochten het Zwembad in Bergen op Zoom voor het middaguur.

Jong en oud werd verwelkomd bij de entree waar men korte veiligheidsinstructies kreeg. Kinderen die bijna niet konden wachten om in het water te spelen en ouderen die graag weer wekelijks baantjes komen trekken. Met de kennis waar de EHBO-post is, en waar je heen moet bij een eventuele ontruiming, kon de rondgang beginnen onderaan een trap die naar het zwembadtribune leidt. Helaas voor de mensen die slechter te been waren, was de lift nog niet in werking.

De vele woooh’s en whaaaaah’s gaven goed aan dat de metamorfose goed zichbaar is. Het grote bad zag er -op een paar bouwmaterialen na- uit, om zo in te duiken.

Iets verderop presenteerden de bouwpartners zich aan het publiek. En er zijn nogal wat partijen betrokken bij de renovatie. De Kok Bouwgroep is de aannemer, Olco zorgt voor advies en bouwmanagement, Hoppenbrouwers techniek is de elektrotechnisch aannemer. De werktuigbouwkundige aannemer is KIN Installatie techniek, Hollander techniek zorgt voor de zwembadtechniek. De constructeur is GJM bouwadvies. Het ontwerp komt van DesignDoc. Tot slot is de opdrachtgever de gemeente Bergen op Zoom.

Er was volop de gelegenheid tot het stellen van vragen over de verbouwing. In een tent buiten het zwembad konden bezoekers proberen een muurtje te betegenen en konden kinderen een vogelhuis timmeren i.s.m. Stucwerk en Leren en Bouwmensen Zuidwest. Voor die laatste activiteiten was het soms maar goed dat de EHBO-post om de hoek was, aangezien hamers in combinatie met kindervingers nu eenmaal voor ongelukjes kunnen zorgen.

Bekijk boven dit artikel de fotoserie van de Dag van de Bouw in zwembad de Schelp in Bergen op Zoom.

Reacties