VakantieBieb: e-books cadeau van de bibliotheek

Met de vakantie voor de deur heeft de bibliotheek een cadeautje: de VakantieBieb-app met 50 e-books voor jong en oud.

VakantieBieb

De VakantieBieb is open. In deze gratis app staan 50 e-books voor jong en oud. De VakantieBieb is het zomercadeautje van de bibliotheek voor leden en niet-leden en biedt voor elk wat wils: van spanning tot chicklit en van literatuur tot informatief. De jeugd geniet tijdens de zomermaanden onder meer van e-books van Barbara Barend, Tonke Dragt, Harmen van Straaten en Paul van Loon.

De app is beschikbaar in de App Store en Google Play Store. De e-books zijn gratis te lezen tot en met 31 augustus.

Leesniveau op peil in de zomer

De VakantieBieb bevat jeugdboeken in alle leeftijdscategorieën, zodat elk kind makkelijk een passend boek vindt. Met de app willen de bibliotheken kinderen stimuleren om door te lezen tijdens de schoolvakantie. Zo genieten ze niet alleen van leuke e-books, maar houden ze ook hun leesvaardigheid (AVI-niveau) op peil. Uit onderzoek blijkt dat blijven lezen tijdens vakantieperiodes een positief effect heeft en geldt voor kinderen uit alle leeftijdscategorieën.

iPad mini winnen

Kinderen tussen de 6 en 18 jaar kunnen een iPad mini winnen door te laten weten wat hun favoriete e-book uit de VakantieBieb is én waarom. Kijk voor meer informatie op www.vakantiebieb.nl

Reacties