Zoveel mensen stapten in of uit de trein op station Bergen op Zoom

Foto: Pb

NS maakte vandaag de in- en uitstapcijfers van alle stations in Nederland bekend. In 2018 is het aantal in- en uitstappers met 2,2% gestegen op een gemiddelde werkdag. In het weekend is de stijging zelfs 4,2%. De totale groei is daarmee 2,7%. Dit heeft te maken met economische groei en verbetering van de dienstregeling. Het totaal aantal reizen op een gemiddelde werkdag bedraagt ongeveer 1,3 miljoen. Hoe zit dat in Bergen op Zoom?

In Bergen op Zoom stapte in 2018 in totaal 6979 mensen in of uit de trein. Dat is bijna exact evenveel als het jaar daarvoor. Toen telde de NS 6967 reizigers dat station.

De stijging van het aantal in- en uitstappers concentreert zich vooral in de stedelijke gebieden en is in de spits groter dan in de dalperiode.
Net als voorgaande jaren is Utrecht Centraal het grootste station van Nederland met een stijging van 4% naar 194.000 in- en uitstappers per werkdag. Het wordt op de voet gevolgd door Amsterdam Centraal dat even snel groeit naar 192.000. De groei op de 5 grootste stations (Utrecht Centraal, Amsterdam Centraal, Rotterdam Centraal, Den Haag Centraal en Schiphol Airport) is net als vorig jaar gemiddeld 5%.

Reacties