Vier genomineerden voor lokale erfgoedprijs 2019 Bergen op Zoom

De winnaars van de erfgoedprijs 2018
Foto: Gemeente Bergen op Zoom

Gemeente Bergen op Zoom houdt dit jaar voor de vierde keer de lokale erfgoedprijs en er zijn vier genomineerden.

Door het instellen van deze prijs wil de gemeente haar erfgoed breder onder de aandacht brengen en eigenaren en initiatiefnemers stimuleren om op een eigentijdse en innovatieve manier met erfgoed om te gaan.

Inzendingen

Er zijn zeven inzendingen binnengekomen. De gemeente bedankt alle initiatiefnemers hartelijk voor hun mooie inzending. Het zijn hele diverse projecten. Er zijn vier inzendingen genomineerd. De genomineerde projecten zijn: de keldertocht, de maquette van het Markiezenhof, de restauratie van de St Gertrudiskapel en het tochtportaal van de Gertrudiskerk. De inzenders zullen op 8 juli de jury moeten overtuigen van hun inzending, door middel van een presentatie. Vervolgens wordt op vrijdag 13 september, tijdens de start van de Open Monumentendag (Kunsten in de Monumenten), de winnaar bekend gemaakt.

Achtergrondinfo

In het uitvoeringsprogramma Materieel Erfgoed staat opgenomen dat een Erfgoedprijs voor Bergen op Zoom wordt ingesteld. In 2014 heeft Bergen op Zoom de BNG erfgoedprijs gewonnen en hiervoor € 25.000 ontvangen. Voorwaarde voor het ontvangen van de BNG erfgoedprijs was dat de middelen van die prijs ook daadwerkelijk worden aangewend voor projecten die wij als gemeente hebben opgegeven, zoals de lokale erfgoedprijs. Vorig jaar was de 3e lokale erfgoedprijs in Bergen op Zoom. Die leverde toen 6 inzendingen op. De uiteindelijke winnaar was de ‘tentoonstelling de laatste kloosterkapel’.

Reacties