Fietsen4Air: fietsen tegen Cystic Fibrosis (taaislijmziekte)

Op 17 en 18 augustus 2019 fietsen 25 fietsers van Ieper (B) via Vlissingen naar Bergen op Zoom (ruim 300 kilometer), om geld in te zamelen en aandacht te vragen voor het onderzoek naar medicijnen voor Cystic Fibrosis.

Taaislijmziekte

Cystic Fibrosis (CF), de taaislijmziekte, is de meest voorkomende erfelijke ziekte met dodelijke afloop, waar 650 kinderen en veel jong volwassenen in Nederland aan lijden. Zonder medicijnen is hun levensverwachting maximaal 40 jaar.

Bergen op Zoom – Ieper

Een team van 16 begeleiders verzorgt de fietsers onderweg. 18 fietsers zullen ook de heenweg fietsen (14 augustus, van Bergen op Zoom via Oudenaarde naar Ieper in Belgiƫ). Deze fietstocht wordt voor het 5e achtereenvolgende jaar gehouden. Op zondagavond 18 augustus worden de fietsers terug verwacht op de Grote Markt in Bergen op Zoom, om 19.30 uur bij de Teerkamer. Hier zal de cheque met de opbrengst van de fietstocht worden uitgereikt door oud Tour de France winnaar Jan Janssen en zullen o.a. Isabel Provoost (ex-finalist van The Voice Kids) en Marijn van Geel een muzikaal optreden verzorgen.

Meer weten

Wilt u meer weten over deze sportieve actie en de deelnemers volgen in hun strijd tegen CF, volg de fietsers dan via de facebookpagina “fietsen voor en tegen Cystic Fibrosis” of via www.theairteam.nl.

Sponsoren of een donatie geven?

Wilt u de fietstocht sponsoren, stuur dan een mail naar [email protected]. Als tegenprestatie kunnen we reclame maken voor uw bedrijf in een nieuwsbrief en op onze Facebook pagina. Door op deze wijze te sponsoren drukt u de kosten van de fietstocht en kunnen we de inschrijfkosten voor de deelnemers zo laag mogelijk houden. U kunt het sponsorbedrag dan overmaken naar: Stichting The Air Team CF, rekeningnummer NL17RABO0309943752. Indien gewenst kunt u hiervoor tevoren een factuur van ons ontvangen.

Wilt u rechtstreeks een donatie geven voor dit goede doel door een deelnemer of het team te sponsoren, kunt u dat doen via de link: acties.ncfs.nl/team/fietsen-voor-en-tegen-cystic-fibrosis-2/teamleden.

Reacties